TARIM VE ORMAN BAKAN YARD. AYŞE AYŞİN IŞIKGECE AĞAÇ DİKTİ

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Yusufeli’nde düzenlenen “Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” etkinliğine katılmak üzere Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işık gece ilçeye geldi.

YAŞAM 15.11.2021 11:21:39 69 0
TARIM VE ORMAN BAKAN YARD. AYŞE AYŞİN IŞIKGECE AĞAÇ DİKTİ

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece ilk önce Yusufeli Kaymakamlığını ziyaret etti.

Kaymakamlıktan sonra Yusufeli Belediye Başkanlığını ziyaret eden Bakan Yardımcısı ve beraberindeki heyete Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin Yusufeli taşınma süreci hakkında bilgi verdi ve taleplerini iletti. Fidan dikme etkinliğine katılmak üzere Yusufeli yeni yerleşim yerine hareket edildi.

Haber: Bayram Ali Kavalcı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasım tarihinde her yıl ülkenin genelinde ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantı ile katıldığı fidan dikme etkinliğinde Yusufeli’nde 2300 fidan toprak ile buluşturuldu. Artvin il genelinde ise 11 farklı alanda 10.000 fidan dikimi yapıldı. 2021yılı sonuna kadar Artvin’de 169 bin, tüm Türkiye’de ise 252 milyon fidan dikerek Geleceğe Nefes olunacak.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin;” Sayın Bakan Yardımcımız Ayşe Ayşin Işıkgece hanımefendiyi Belediyemizde ağırladık. Burada Yusufeli yeni yerleşim yerinde kendilerinin çalışma alanları ile ilgili bilgiler verdik ve taleplerimizi ilettik. İnşallah Bakan Yardımcımız ve Sayın Bakanımızın nezdinde Yusufeli yeni yerleşim yerinde tarım konusunda güzel adımlar atacağız. Yusufeli zeytininden üzümüne hurmasından incirine birçok meyveyi bizlere sunan bir coğrafya bizlerde bu güzellikleri gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu süreçte bizlerden desteklerini esirgemeyen Sn. Milletvekilimiz Erkan Balta’ya ve Valimiz Sn. Yılmaz Doruk’a ilçem adına teşekkürlerimi sunuyorum. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında düzenlenen etkinlik ile ilçemizde bugün 2300 fidan toprak ile buluşturuldu. Yeni ilçemizi yeşillendirmek adına yapılan bu çalışmalar için Artvin Orman Bölge Müdürlüğümüze ayrıca teşekkür ediyorum. Hep söylediğim bir söz var bu hikâyeyi çocuklarımıza miras bırakmayacağız. İnşallah en kısa sürede tüm çalışmalar bitirilecek ve yeni ilçemize taşıcağız.”dedi.

Düzenlenen etkinliğe; Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin Milletvekili Av. Erkan Balta, , Ak Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı, MHP Artvin İl Başkanı Serdar Kılınç, Yusufeli Kaymakamı Hüseyin Kaptan, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Ak Parti Yusufeli İlçe Başkanı İbrahim Alkan, Artvin, İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak, DSİ 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak, Orman Bölge Müdürü M. Sinan Özkaya, MHP Yusufeli İlçe Başkanı Hüseyin Çakaloğlu, STK’lar, Kurum Amirler, Öğrenciler ve vatandaşların katıldı.

Fotoğraf: Yusufeli Belediyesi Basın


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı