Selden Etkilenen Bölgeler Afet Bölgesi ilan Ediliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, selden etkilenen bölgelerin AFAD tarafından genel hayata etkili afet bölgesi ilan edileceğini açıkladı.

YAŞAM 27.07.2021 10:30:17 27 0
Selden Etkilenen Bölgeler Afet Bölgesi ilan Ediliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize ve Artvin'de ki vatandaşların yaralarını en kısa sürede saracaklarını belirterek, “Afet haberini aldığımız andan itibaren devletimizin tüm imkânlarını seferber ettik. 2 bin 860 personel ve 705 araç görev yaptı. 119 köyde binaların hasar tespitleri 50 ayrı ekiple iki günde tamamlandı. 1207 bina ve 3 bin 118 bağımsız bölümde hasar tespit çalışması yapıldı.” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afet Bölgesi ilan edilecek yerleri; “Düzce Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım, Uğurlu ve çevre köyleri. Rize Güneysu ilçesi. Çayeli ilçesinin Büyükköy ve Madeni Beldeleri ile Rize merkeze bağlı Muradiye ve Salarha beldeleri ve çevre köyleri. Ardeşen ilçesi Tunca beldesi ve çevre köyleri. Fındıklı, Kalkandere ve Pazar ilçelerinde selden etkilenen köyler. Artvin Arhavi ve Murgul ilçeleri” şeklinde açıkladı.

Afet bölgesi ilan edilecek olan bölgelerde yapılacak yardımları da açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vergi ertelenmesi uygulanacak. Esnafımıza yönelik SGK prim ödemeleri ertelenecek. Eşya zararlarının karşılanması için yardım yapılacak. Acil destek paketi hazırlanacak. İşyeri ve araç zararlarının karşılanması için destek sağlanacak.” dedi

Erdoğan, zarar gören vatandaşlara kira, taşınma ve diğer ihtiyaçları için gereken yardımların yapılmaya başlandığını, bu kapsamda 18 milyon liralık kaynağın 3 milyon lirasını vatandaşlara ulaştırdıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca 15 Temmuz'da ki sel felaketinden etkilenen ve afet riski altındaki yapılar için 550 konut inşa edeceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başta afet bölgelerindeki vatandaşlarımız olmak üzere Aziz milletimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyor, afet sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza cenabı Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” Dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı