SANATÇI DENİZHAN ÖZER’DEN TSO’YA ZİYARET

Hopalı sanatçı ve küratör Denizhan Özer ve TV program yapımcısı Başak Canher Özer Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek’i makamında ziyaret ettiler.

YAŞAM 4.09.2021 10:17:33 93 0
SANATÇI DENİZHAN ÖZER’DEN TSO’YA ZİYARET

Hayati Akbaş

HOPA-Hopalı sanatçı ve küratör Denizhan Özer ve TV program yapımcısı Başak Canher Özer, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek’i makamında ziyaret ettiler.

Hopa’ya olan bağlılığını dile getiren Özer, kesin dönüşüyle alakalı genel durum değerlendirmesi yaptıktan sonra gelecekte Hopa’da hayata geçirmek istediği projeleri Başkan Akyürek’e aktardı.

Yaptığı açıklamada Özer : ‘’ Geçmişten bugüne kendi çalışmalarımdan ve dünyanın birçok yerinden edindiğim sanat eserlerimi, memleketime yararlı olacağını düşündüğüm bir projede değerlendirmek istiyoruz. Çok değerli resim, heykel, seramik, fotoğraflardan oluşan bir sanat koleksiyonumuz ayrıca binlerce kitaptan oluşan bir sanat kütüphanemiz var. Tüm bu koleksiyonumuzu ve kitapları bir arada tutacağımız müze, sanat evi kurmak istiyoruz. Burasını içerisinde kalacak yerleri, sergi salonları, okuma alanları, yiyecek-içecek servisi yapılacak bölümleri olacak şeklinde düşünüyoruz. Bu müze ve sanat evi Türkiye’den ve Dünya’dan çeşitli sanatçıların konuk olacağı sergi, toplantı, tiyatro, gösteri, söyleşi gibi faaliyetler yapacağı bir kültür sanat alanı olacak. Hopa için kazanımlar yaratmayı, gençlerin kültür, sanat etkinliklerine katılımlarını ve kültürünü takip eden bir kitle oluşturmak istiyoruz. Şimdiye kadar dünyanın farklı coğrafyalarında sergiler, sanat projeleri yaptık. Yine geçmişte Hopa’da ve yakın ilçelerde çeşitli etkinliklerimiz olmuştu. Kısa zaman önce Borçka Aralık Köyünde ‘Land Art / Arazi Sanatı projesini gerçekleştirdik. 1 hafta sonra Tokyo Metropolitan Müzesi’nde “Kâğıt Üzerinde” adlı sergiyi gerçekleştireceğiz. Katılım sağlayacağız. Kısacası dünyanın dört bir tarafında sanat projeleri yapıyoruz ifadelerini kullandı.

Proje ile alakalı düşüncelerini dile getiren Özer: ‘’ Oluşturacağımız bu yapıyı tamamen Hopa’nın doğal yapısına uygun bir şekilde tasarlayacağız. Sadece taş ve ahşap üzerine bir yapı düşünüyoruz. Amacımız işletmenin kendi ekonomik döngüsünü sağlaması ve istihdam yaratmak. Bunun yanı sıra önceliğimiz Hopa’da kültür, sanatı halka verimli bir şekilde aktarmak.’’ dedi.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek: ‘’ Proje desteği ile ilgili Hopa Ticaret ve Sanayi Odası olarak gerekli çalışmaları acilen başlatacağız. Kültür ve sanat ile alakalı ilçemizde gerçekleştirilecek olan bu projenin hem destekçisi hem takipçisi olacağız. Gerekli kurumlarla bağlantıları kurup sizleri yönlendireceğiz. Hopalı olup gurbette yaşayan birçok sanatçımız var. İlçemiz tanıtımı için hepsi bir memleketin birçok yerinde değer teşkil etmekte. Sizin de böyle bir düşünce ile buraya gelip bir katkı sağlama amacınızdan ötürü teşekkür ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonunda karşılıklı dilek ve temenniler dile getirilirken Başkan Akyürek konuklarına ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI