SANAT VE YAŞAM TARZI FESTİVALİ’NİN DÖRDÜNCÜSÜ YAPILDI

Dikyamaç Köyü Kültür, Sanat ve Yaşam Tarzı Festivali, Dikyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesi önünde yapılan çeşitli etkinliklerle bir kez daha dolu dolu yaşandı.

YAŞAM 13.07.2022 13:54:36 47 0
SANAT VE YAŞAM TARZI FESTİVALİ’NİN DÖRDÜNCÜSÜ YAPILDI

Necmettin Numanoğlu

ARHAVİ-Dikyamaç Köyü Kültür, Sanat ve Yaşam Tarzı Festivali, Dikyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesi önünde yapılan çeşitli etkinliklerle bir kez daha dolu dolu yaşandı. Geleneksel hale getirilen festival bu yıl yağmur altında da yapılsa eğlenceli anlara sahne oldu.

Bu yıl dördüncüsü yapılan festivale Akparıti Artvin Milletvekili Erkan Balta, Arhavi Kaymakam Vekili Kemalpaşa Kaymakamı Deniz Yıldırım, Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, Dikyamaç-Der başkanı Prof. Dr. Maksut Coşkun, Akparti Arhavi İlçe Başkanı Remzi Gedik, CHP Arhavi İlçe Başkanı Erkan Özyazıcı, İYİ Parti Arhavi İlçe Başkanı Faik Birol Atabek, Dikyamaç Köyü Muhtarı İdris Numanoğlu, köy muhtarları ve köy sakinleri ve halkın katılımı oldu.

Dikyamaç Köyü Kalkındırma, Eğitim, Kültür, Sanat, Turizm ve Müze Geliştirme Derneği tarafından düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Dernek başkanı Prof.Dr. Maksut Coşkun ve protokol mensupları tarafından yapılan açılış konuşmalarının ardından, programa folklor gösterileri ve yöresel sanatçıların verdiği konserlerle devam edildi. Festival bünyesinde gerçekleştirilen çeşitli yöresel yarışmalar festivale katılan konuklar tarafından ilgi ile takip edildi.

Dikyamaç Köyü Kültür, Sanat ve Yaşam Tarzı Festivali, Dikyamaç köyünde bulunan ve bölgenin ilk ve tek yaşam tarzı müzesi olan Dikyamaç Yaşam Tarzı müzesinin müzenin tanıtımını yapmak, Laz kültüründe yer alan ve yöre halkı tarafından değişik amaçlarla kullanılan alet ve eşyaların gün yüzüne çıkmasını sağlamak ve bu eserleri topluma kazandırmak, kültürel kopmaları önlemek ve bu zenginliğin yaşatılmasını sağlamak, kültürel amaçlı el sanatlarının gelişmesini ve yaşatılmasına katkı sağlamak, yöre halkının geleneksel yaşam konusunda farkındalık oluşturmasına destek olmak, el sanatları alanında profesyonel veya amatör olarak faaliyet gösteren sanatçılara destek olmak, geleceğin sanatçılarının el sanatlarına yönlenmelerini özendirmek, eskiyi kullanarak yeni kullanım alanı oluşturmak ve halkımızın müzelere ilgisini çekmek amacıyla gerçekleştirilmektedir.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı