Rizeli derdini kime anlatacak

Rize’nin Pazar İlçesi Cumhuriyet Mahallesinde 20 yıldır çalınan kapılardan sonuç alamayan İbrahim Uzun, “bu kadar basit bir iş için Cumhurbaşkanımıza mı gideyim” dedi.

YAŞAM 16.09.2022 10:43:49 68 2
Rizeli derdini kime anlatacak

Pazar İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Şehitler Cami mevkiinde yaklaşık 25 haneye Belediye tarafından 20 yıl önce yol yapıldı.

Yeni yol yapılınca sokak aydınlatma direkleri eski patika yolda kaldı.Direklerin araç yoluna taşınması için Tedaş başta olmak üzere, kamu kurumlarına dilekçe veren İbrahim Uzun “derdimize çare hangi makamdan bulalım” diyerek şu ifadelerle yapmış olduğu girişimleri anlattı.

YAKLAŞIK 100 METRE ÖTEYE TAŞINSIN

Kışın İstanbul’da kalıp yazın memleketi Pazar ilçesi Cumhuriyet mahallesindeki evine gelerek Ramazan ayı dahil 7 ay kalarak daha sonra tekrar dönen İbrahim Uzun, “memlekette bunca hizmet yapılıyor. Lakin biz bu işimizi 20 sendir yaptırmıyoruz” dedi.

Uzun, “Çocukluğumuzda mahallemize yol yoktu. Patika yoldan evimize, okula inip çıkıyorduk. Çok da sıkıntılar çekiyorduk. Sağ olsun 20 sene önce yine yalvara yakara yolumuzu yaptırdık. Ardından beton da oldu. Daha sonra atıl durumda bulunan patika yoldaki elektrik direklerinin yeni yapılan yola taşınmasını talep ettik. Kurumlara dilekçeler verdik.20 senedir bunun peşindeyiz.100 metre uzaklıktaki yola 3 adet elektrik direğini taşımak için kapı kapı dolaştık. Kimse yapmadı. Artık bıktım. Yoruldum.82 yaşıma geldim. Ramazan’da teraviye karanlıkta gidip geliyoruz. Yok mu bunun muhatabı.Çok merak ediyorum.Tıkır tıkır paramızı alıyorlar.Hizmete gelince ise yüzümüze bakmıyorlar.Buradan bir kez daha kimse muhatap ona sesleniyorum.Ölmeden yapın bu hizmeti de bizde dua edelim” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Süleyman Yurtseven
16.09.2022 11:27:52
Bence haberi yapan kardeşimiz Abdullah bey bu işi çözer biryere gitmenize gerek yok . seçim var tam zamanı Rize milletvekilleri vatandaşın dertlerini dinliyorlar miş öyle haber aldık bugün mübarek cuma günü pazar meydanında olabilirler selamlar kardeşim.

Sonay GÜLEÇ
16.09.2022 22:12:35
Ibrahim uzun amcama çok tşk ederim çok güzle bir konuya el attı yazın bizlerde memleketimize gidiyoruz eşim ordulu ama benim memleketimi ve mahallemi yani benim çocukluğumu geçirdiğim evim mahallemi çok seviyorlar akşamları en fazla saat 20.00 kadar oturabiliyoruz sonra karanlıkta evimize inmeye çalışıyorum çocuklar küçük gece yollarda çakal köpek de çıka biliyor telefon işi bile yetmiyor okadar boş işler yapılırken o yola 3 tane elektirik direği koymak bukadar zor olmasa gerek küçük bir not belki seçim zamanı o yollardan gece evlere oy toplamak için gelmek zorunda katlanır ve çakalların ve köpeklerin saldırısına uğraya bilirsiniz. Bu paylaşım için KAÇKAR 53 ve ABDULLAH UZUN Abimize çok tşk ederim

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI