Rize’den Erzurum’a gittiler

Yöremizden özellikle Rize’den birçok kayak sever bol ve doğal kara sahip Kaçkarlarda kayak tesisi olmayışından dolayı hafta sonunu fırsat bilerek Erzurum Palandöken Kayak merkezine gidiyorlar ve Gidiş-Dönüş ve konaklama maliyetlerine katl

YAŞAM 16.01.2023 12:53:13 109 0
Rize’den Erzurum’a gittiler

Bu sene mevsimlerin sıcak geçmesi sonucu hiçbir kayak merkezine doğal kar yağmadı. Erzurum Palandöken, Kayseri Erciyes Kayak merkezleri SUNİ karlama ile pistlerin bir kısmını kullanıma açtı. Kayak severler bunca olumsuzluklara rağmen kayak yapmak için bu yerleri tercih etmeye devam ediyorlar.

Bölgemizde özellikle Rize Kaçkar Dağlarında doğal kar olmasına rağmen, tesislerin olmayışından dolayı kayak severler zorlu koşullarda ve ekonomik sıkıntılara rağmen bu kayak merkezlerine gitmeye devam ediyorlar.

Yöremizden özellikle Rize’den birçok kayak sever bol ve doğal kara sahip Kaçkarlarda kayak tesisi olmayışından dolayı hafta sonunu fırsat bilerek Erzurum Palandöken Kayak merkezine gidiyorlar ve Gidiş-Dönüş ve konaklama maliyetlerine katlanmak zorunda kalıyorlar.

Kayak için Palandöken’e Rize’nin Pazar ilçesinden giden Yavuz Kabaoğlu ve Sabit Uçak, ilginç sözleri duydular. Kendilerine “nereden geliyorsunuz” diyenlere İstanbul ve İzmir gibi illerden gelenlere“ Rize’den cevabını verdiğimizde “ Sizin orada doğal ve bol kar olmasına rağmen kayak merkezi neden yapılmıyor. Diyerek hayretlerini belirttiler.

Kabaoğlu ve Uçak, Kaçkarlara yapılacak kayak tesislerinin yöre insanı sağlayacağı ekonomik katkının yanında, ülkemiz ve yurt dışından gelecek kayak severlere ev sahipliği yapacağına inanıyoruz” dediler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI