Rize’de Öğrenciler Tuvalleri Depremzede Arkadaşları İçin Boyadı

Rize Hasan Sağır İmam Hatip Ortaokulu Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında geliri deprem bölgesindeki Adıyaman Kuyulu İmam Hatip Ortaokuluna bağışlanmak üzere resim sergisi açtı

YAŞAM 8.04.2023 09:41:06 82 0
Rize’de Öğrenciler Tuvalleri Depremzede Arkadaşları İçin Boyadı
HABER: HÜSEYİN ALTUN

Hasan Sağır İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri depremzedelere yardım amacıyla Rize Şimal AVM’de ‘’Eğitimde Tek Yürek’’ adlı resim sergisini açtı. Sergi açılışına Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, Rize CHP Milletvekili aday adayı Nurdan Tavukçuoğlu Ardal, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hasan Sağır İmam Hatip Ortaokulu deprem bölgesinde bulunan kardeş okul Adıyaman Kuyulu İmam Hatip Ortaokulu’na resim sergisi gelirini bağışlayacak.

‘’KENDİ RESİMLERİNİ SERGİLEYİP SATMAK İSTEDİLER’’

Rize Hasan Sağır İmam Hatip Ortaokulu öğretmeni Şeyma Arduç, ‘’Hepimiz depremzedeler için elimizden gelen yardımları yapmaya çalışıyoruz ama öğrencilerimiz de onlara destek olmak istedi. O yüzden kendi resimlerini sergileyip satmak istediler. Tabii ki bu bizim için bir gurur kaynağı çünkü çocuklarımız da yardımcı olmak istiyor kardeşlerine. İnşallah bir verim alabileceğiz bu sergiden.

Adıyaman Kuyulu İmam Hatip Ortaokulu ile bir proje kapsamında eşleştirildik burada sergiden çalışmaların geliri oradaki çocuklarımıza gönderilecek.’’ dedi.


‘’YARDIM EDEBİLDİĞİM İÇİN MUTLUYUM’’

Resim sergisindeki eseri deprem bölgesine yardım amacıyla satılan öğrenci:‘’Mutluyum onlara yardım edebildiğim için .Resmi koyduğum içinde mutluyum. 5000 lira da destek gittiği için de mutluyum. 5.000 liraya satıldı. Yani inşallah bir daha böyle bir durumda yaşamayız.’’ dedi.

‘’Eğitimde Tek Yürek Resim Sergisi' 7-10 Nisan tarihlerinde Şimal AVM’de.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI