Rize’de Arıcılara Bin 341 Adet Kovan Dağıtıldı

Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce uygulanan ''Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi" kapsamında bin 341 adet kovan dağıtımı yapıldı.

YAŞAM 23.08.2022 11:34:46 43 0
Rize’de Arıcılara Bin 341 Adet Kovan Dağıtıldı

Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen törene Rize Valisi Kemal Çeber, Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Genç, Rize Arıcılar Birliği Başkanı Ahmet Topçu ve arıcılar katıldı.

Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında bugün Çayeli, Pazar, Çamlıhemşin, Ardeşen ve Fındıklı İlçelerine kayıtlı 149 üreticiye kişi başı 9 adet olmak üzere toplamda bin 341 adet kovan dağıtımı yapıldı.

Tören de konuşan Vali Kemal Çeber, Devlet olarak üreticinin her zaman yanında olduklarını belirterek, “Özellikle ilimizde tarımsal ve hayvansal faaliyetlerin gelişmesi ve yaygınlaşması için devletimiz birçok projeyi hayata geçirip üreticilerimize destek olmaktadır. Arıcılık da bunlardan bir tanesidir.

Rize coğrafi güzelliğinin yanında bitki örtüsü ve iklimiyle ülkemizin nadide illerinden bir tanesidir. Tabi bu güzellikler ilimizde üretilen bala da yansıyor. Dünyaca ünlü Anzer balımızın yanında ilimizin dört bir yanında çok kaliteli ballar üretilmektedir.

Rize, bal anlamında çok güzel bir coğrafyaya sahip. Özellikle pandemi döneminde gördük ki şifa arayanların ilk adreslerinden biri bal oldu. Bal organik ürünler arasında insanların başvurduğu ürünlerin başında geliyor. Ve birçok insanda pandemi döneminde özellikle Rize balına başvurdu. Devletimizde Rize’deki arıcılığın tanıtımına gerekli desteği vermeye çalışıyor. Bugünde bu desteklerden bir tanesi için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu desteklerle birlikte ilimizdeki arıcılığı daha da geliştirip bal üretimini arttırmayı hedeflemekteyiz. İlimizin birçok güzelliği var bunlara sahip çıkıp, gelişmesi için çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyor, arıcılarımızın güzel bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum ” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Çeber ve protokol üyeleri tarafında arıcılara kovanların dağıtımı yapıldı.

Rize arıcılığın geliştirilmesi ve mevcut arı ırkının korunması amacıyla 2014 yılında uygulanmaya başlayan “Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi” kapsamında 2014-2015-2016 yıllarında bin 203 bal üreticisine 12 bin 30 (24 bin 60 kat) kovan dağıtımı (Merkez, Güneysu, Kalkandere, İkizdere, Derepazarı, İyidere) yapılmıştır.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI