Rize Günleri misafirlerini ağırlamaya devam ediyor

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından İstanbul'da bu yıl 12’ncisi düzenlenen Rize Günleri, 3’üncü gününde de ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Rize kültürünün yansıtıldığı stantları gezenler yöresel yemekler

YAŞAM 28.05.2022 10:28:14 64 0
Rize Günleri misafirlerini ağırlamaya devam ediyor

RİDEF tarafından İstanbul Yenikapı'da 3 yıl aranın ardından düzenlenen 12'nci Rize Günleri 3’üncü gününde de coşkuyla devam ediyor. ‘7 bölge, 7 renk, biriz, beraberiz, kardeşiz' sloganıyla düzenlenen Rize Günleri'nde kurulan stantlarda, Rize’nin yöresel lezzetleri ve kültürü tanıtıldı. Rize kavurması, laz böreği, sütlaç, baklava gibi yöresel yemeklerin olduğu stantlara ilgi yoğun oldu. Yeşilay tarafından 'Sigara ve Bağımlılıkla Mücadele' programı gerçekleştirildi. “Rize sürdürülebilir kalkınma yol haritası” konulu programda ise Prof. Dr. Adnan Midilli bilgi, birikimini katılımcılara aktardı.

Yunus Emre Arıcı, Zeki Uçkan, Yasemin Yıldız ve Ali Erkan’ın sahne aldığı etkinliklerde ziyaretçiler, horon oynayarak, keyifli anlar yaşadı.

‘BULUŞMALARIMIZ ÇOK KEYİFLİ OLUR’

Rize Valisi Kemal Çeber , Rizelilerin olduğu her ortam çok güzel, neşeli, keyifli olduğunu belirterek “Özellikle böyle hemşeri günü formunda yaptığınız zaman çok daha güzelleşir. Biz de şu anda hem çok keyifli hem çok neşeliyiz. İstanbul’da bizi dört gözle bekleyen hemşerilerimizde gayet keyifli. İstanbul’daki Rize günleri, klasik hemşeri günlerinin çok ötesinde bir programdır. Artık gelenekselleşmiştir ve buradaki Rizelilerde memleketlerinden uzaklarda olsalarda, memleketlerine çok düşkün ve seven insanlar olduğu için dört gözle Rize günlerini bekler. Biz de onlarla kavuşmayı dört gözle bekleriz. Uzun bir hazırlanma sürecinin ardından burada buluşuruz. Buluşmalarımız çok keyifli olur. Rizeli hemşerilerimiz memleketlerine yardım etme konusunda çok gayretkardır” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı