Rize Grubu’nun 161. Buluşmasında Rize’ye yapılan yatırımlar Konuşuldu.

Rize Grubu’nun 161. Buluşmasında Rize’ye yapılan yatırımlar Konuşuldu.

YAŞAM 6.10.2022 18:25:11 173 1
Rize Grubu’nun 161.  Buluşmasında Rize’ye yapılan yatırımlar Konuşuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Bürokratı İrfan Coşkun’un organize ettiği ve Ankara’daki Rizeli bürokratların katıldığı buluşmaya, İrfan Coşkun Abdurrahim Karakoç’ un “ Tut Ellerimden” şiirinin açılışıyla tertip edilen yemek;05.10.2022 Çarşamba 19 00’da Dikmen Hakimevinde yapıldı

TUT ELLERİMDEN

Sırat’tan incedir sevda köprüsü

Beraber geçelim tut ellerimden.

Niyet ak güvercin, vuslat gökyüzü

Beraber uçalım tut ellerimden

Gönüldeki birlik kalkandır dışa

Aldırma ayaza, yele, yağışa

Giden ilkbahara, gelecek kışa

Beraber göçelim tut ellerimden.

……………………………..

RUHUNA FATİHA OKUNDU

Ağustos ayında vefat eden Rize Grubu üyelerinden Yahya Kemal ER yad edilerek grupça ruhu için Fatiha okundu.

Buluşmaya;

Prf. Dr. Hasan Kumbasar, Avukat Harun Mertoğlu, YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Osman Karamustafa, Danıştay Üyesi İsmail Kalender, TRT Teftiş Kurulu Başkanı Bayram Ali Erten, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Evren Başar, Prf.Dr. Münir Demirci, KYK Gernel Müdürü Recep Ali Er, Tarım Bakanlığı Kimya Mühendisi Turgay Şanal, Cumhurbaşkanlığı Şube Müdürü Reşat Keskin, Ulaştırma Bakanlığı Daire Başkanı Turan Özyanık, MEB Müşaviri Abdullah Süslü’ Ev sahipliği yaptı.

Buluşmaya misafir olarak ise;

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcılarından İhsan Selim Baydaş ve Sinan Aksu , HBV Ünv. Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prf. Dr. Nejdet Kandemir, DOKA Başkanı Hakan Gültekin, Önceki Rize Milletvekili Hikmet Ayar, RİDEVA Başkanı Recep Albayrak, Türk Hava Yolları Ankara Satış Müdürü Melih TORLAK katıldı.

PLAKET VERİLDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcılarından İhsan Selim Baydaş ve Sinan Aksu ile HBV Ünv. Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prf. Dr. Nejdet Kandemir’e ; Adalet Bakanlığı Bakan Danışmanı Mehmet Şamlıoğlu tarafından hazırlanan Plaketler verildi.

YEŞİL YOL İLE İLİGİLİ BİLGİ VERİLDİ

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Başkanı Hakan Gültekin DOKA hakkında grubu bilgilendirerek DOKA’nın Rize’ye yaptığı yatırımlar ile Yeşil Yol çalışmaları hakkında açıklayıcı bilgi sundu.

Bakanlıkların üst düzey bürokratlarının bulunduğu ve yüz otuz den fazla kişinin katıldığı buluşmada Rize İle İlgili ; başta çay, meyvecilik, Rize-Artvin hava limanı, Turizm, Cimil (İkizdere) olmak üzere Rize’ye yapılan ve yapılması düşünülen yatırımlar ile ilgili görüş ve düşünceler anlatıldı.

YURT SORUNU ELE ALINDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcılarından Sinan Aksu KYK Genel Müdürü Recep Ali Er ile organize yapılan çalışmalar sonucunda Yüksek Öğrenim öğrencileri için Yurt sorununu en aza indirdiklerini açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcılarından İhsan Selim Baydaş 2014-2017 yılları arasında Rize-Güneysu Kaymakamlığı yaptığını, fahri Rizeli olduğunu belirterek Rize ile ilgili hatıralarını anlattı.

ÇAY HAKINDA BİLGİLER SUNULDU

Tarım Bakanlığı Kimya Mühendisi Turgay Şanal, Çay tarlalarımızın ekonomik ömrünü tamamlanmış olduğunu, doku kültürü ile yenilenmesinin zorunluluk arz ettiğini belirterek Üstün verim ve kaliteli çeşitlerin doku kültürü yolu ile çoğaltılıp üreticilerin çay tarlalarını yenilemesinin gerektiğini açıkladı. Çay ıslahı konuşanda Çay-Kur’un Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Pazar Doğa Bilimleri Fakültesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve politikalar Genel Müdürlüğü ( TAGEM) ile iş birliği yaparak çay tarımında yüksek verim artırımı konusunda çalışmalar yapılması gereğini açıkladı.

RİZE MÜZİKLERİ EŞLİK ETTİ

Buluşmada Prf Dr. Münir Demirci tarafından hazırlanan Rize Fotoğrafları görselleri Rize müzikleri eşliğinde izlendi.

Buluşma ile ilgili görüntüleri SGK Daire başkanı Zeki ATAMAN büyük bir emekle fotoğrafladı.

Buluşmanın sonunda İrfan Coşkun, Rizeli bürokratlara ve misafirleri katılımlarından dolayı teşekkür etti. Katılımcılar sağlık sıhhat içinde nice güzel buluşmalar temennilerinde bulundular.

Ayrıca yemeğe HBV Üniversitesi İletişim Fakültesinde ders veren Anadolu Ajansı ve Tekel eski Genel Müdürü ve Akademisyen Osman Yazıcı misafir olarak katılım sağladı

Haber: Kaçkar 53 Ankara temsilcisi Murathan EKŞİOĞLU


Anahtar Kelimeler:
Hızır Çil
7.10.2022 00:42:41
Hepinize sağlıklı yaşam temennilerimle.Başarılar

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI