Rize Grubu’ndan Hemşinli Gazi Paşa'ya Ziyaret

Ankara Rize grubu, 15 Temmuz gazisi Rize Pazarlı Tümgeneral Davut Ala’yı ziyaret ettiler.

YAŞAM 10.09.2022 09:59:54 143 0
Rize Grubu’ndan Hemşinli Gazi Paşa

Ankara Rize grubu, 15 Temmuz gazisi Rize Hemşinli Tümgeneral Davut Ala’yı ziyaret ettiler.

Ankara şehir hastanesinde 19’uncu ameliyatını olan Gazi Tümgeneral Davut Ala paşayı, Rize grubundan İrfan Coşkun ile birlikte Rize Grubu geçmiş olsun ziyaretinde bulundular.

Geçmiş olsun ziyaretinde bulun Rize Grubu adına açıklamalarda bulunan İrfan Coşkun; 'Bu vatan mukaddes toprağımız ve bayrağımız uğruna hiç düşünmeden canını feda etme niyetiyle savaşan, vatan, millet sevgisini tüm sevgilerden üstün kılan gazilerimize olan borcun hiçbir zaman ödenemeyeceğini biliyoruz. Bugün bizlere düşen görev, Bu Kahraman Komutanımızın isminin Erzincan ve Sivas’ta olduğu gibi Rize'de, Gazi olduğu kışlanın bulunduğu İstanbul'da ve diğer illerimizde Okullara, Parklara, Caddelere verilmesi durumunda şükran borcumuzu az da olsa ödemiş oluruz' dedi.

Gazi paşaya geçmiş olsun temennilerini ilettiler.

Askerine düşman olan düşmanının askeri olur.

İstanbul'daki Kartaltepe Kışlası Komutanı Piyade Albay Davut Ala,15Temmuz hain darbe girişimi sırasında çıkan çatışmada 7 kurşunla vurulmasına rağmen kışlasını darbe yanlısı askerlere teslim etmemişti. Vücudunun 7 yerinden yaralanan Ala' nin bir parmağı koptu, karaciğerinin yarısı gitti, diyaframı delindi, kaburgasının bir bölümü kırıldı. Sağ tarafı tamamen paramparça olan Ala, 10 gün yoğun bakımda kaldı.

BİZE EMANET EDİLEN ÜNİFORMANIN ŞEREFİNİ KORUMAYA ÇALIŞTIM

Gazi komutan o günlerde Cumhurbaşkanı ile yaptığı telefon konuşmasını duygu dolu göz yaşlarıyla anlattı.

Ala, Hastane de yattığı sıralarda Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon konuşmasında Cumhurbaşkanımıza söylediği 'Benim, milletimiz ve vatanımız için parmağım, ciğerim, vücudumun her yeri, hatta canım feda olsun ancak şunu unutmasınlar, askerine düşman olan düşmanının askeri olur. Bu günler askeri kötüleme zamanı değil, aksine askerin daha çok sevilme ve güvenilme zamanıdır. Biz milletimizin bize emanet ettiği üniformanın şerefini korumaya çalıştık. Biz milletimiz için varız.” Sözleri çok önemli ve anlamlı sözlerdi.

HASTANEYE GELDİĞİMDE BENDEN ÜMİT KESİLMİŞTİ

Gazi komutan bir ifadesinde ' İlk hastaneye götürüldüğümde öldü diye beni kenara atmışlar. Mümkün değil yaşamam çünkü. Yaşamam bir mucize. Şu anda bir parmağım yok. Diyaframım delindi. Kaburgalarım kırıldı. Sol dizimde, ayağımda 3 mermi var. Bunların hiçbiri önemli değil. Bir Rum ordusunu getirip koysaydık oraya Rum askeri bile o halka o eziyeti etmezdi. Bu nasıl zihniyettir. Şahadet getirmek için akrabamızı aradım. Çocuklarım önce Allah'a sonra size emanet dedim' açıklamasında bulunmuştu.

TABURCU OLDU

Şimdilerde Erzincan 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı olarak görev yapan Davut Ala, geçen hafta Ankara şehir hastanesinden taburcu oldu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI