Puro Tütünü için herkes arıyor

Rize’nin Pazar İlçesi Tütüncüler köyünde ikamet eden Nahit Ağırbaş, bir süre önce ekimini yaptığı tütünleri serendeler de asarak kurutma işlemlerini de tamamladı.

YAŞAM 17.10.2022 11:49:11 110 0
Puro Tütünü için herkes arıyor

PAZAR-Rize’nin Pazar İlçesi Tütüncüler köyünde ikamet eden Nahit Ağırbaş, bir süre önce ekimini yaptığı tütünleri serendeler de asarak kurutma işlemlerini de tamamladı.

Üretimi durdurulduğundan bugüne kadar Tütüncüler köyünde ikamet eden Nahit Ağırbaş, üretime hobi olarak her yıl evinin balkonunda devam etti. Kendisi sarımını yaparak sigara kullanmamasına rağmen keyifle tüttürdü. Tohumlarını isteyen kurumlara bedelsiz verdi. Sonuç alamamış olsa da ürünün takipçisi oldu. Tohumları hep canlı tuttu.

Nahit Ağırbaş, 20 yıldır kaybolmakta olan ve yöremizde yetişen Pazar Puro Tütünü üretim çalışmalarıma bu sene de devam ettim” dedi.

Ağırbaş, hayalim Pazar Tütününün Coğrafi Ürün olarak tescil edilmesidir diyerek, o gün bugündür ara vermeden hobi olarak ekimini yapıp kurutarak ikram ediyor. Birçok kişinin telefonla arayarak kendisinden Tütün almak istediğini de ifade eden Nahit Ağırbaş “ ben bunun satışını yapmıyorum. Coğrafi İşaret tescilini alarak ilçemizin bir ürünü olması için gayret ediyorum” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI