Pazarlı Bozkurt'a yeni görev

Tarım ve Orman Bakanlığında uzun yıllar yöneticilik yaptıktan sonra yaş haddinden dolay emekli olan Rize/Pazarlı Bahattin BOZKURT 1043 Şirket üyesinin bulunduğu TSÜAB Genel Sekreter Yardımcısı oldu.

YAŞAM 14.01.2022 10:21:00 157 9
Pazarlı Bozkurt
Tarım ve Orman Bakanlığında uzun yıllar yöneticilik yaptıktan sonra yaş haddinden dolay emekli olan Rize/Pazarlı Bahattin BOZKURT 1043 Şirket üyesinin bulunduğu TSÜAB Genel Sekreter Yardımcısı oldu.
Bahattin Bozkurt yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. 'Tarım ve Orman Bakanlığında uzun yıllar yöneticilik yaptıktan sonra yaş haddinden emekli oldum. Pazar spor Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Ankara Pazarlılar Derneği kurucusu ve başkanlığını yaptım. 5553 sayılı Tohumculuk kanununa istinaden kurulan Ülkemiz tohumculuğunu yürüten şirketlerin üye olduğu Tohum Sanayicileri Ve Üreticileri alt birliğinde TSÜAB Genel Sekreter Yardımcısı olarak göreve başladım'.
Kaçkar53.com olarak yeni görevinin kendisine ve ülke tohumculuğuna hayırlara vesile olmasını dileriz
TSÜAB
Tohum Sanayici ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB), 5553 Sayılı kanuna göre oluşturulan kamu kuruluşu niteliğindeki bir meslek kuruluşudur. Tohumluk üretimi ve sanayisi iş kolunda faaliyet gösteren şirketlerin TSÜAB´a üye olması yasal bir zorunluluktur. TSÜAB üyeleri, bitki ıslahı ve çeşit geliştirme, yeni bitki çeşitlerinin verim ve adaptasyon denemelerinin yürütülmesi, üstün ve uyumlu çeşitlerin tescil veya kaydının yaptırılması, bu çeşitlere ait kaynak ve sertifikalı tohumlukların çoğaltımı, işlenmesi, ambalajlanması, yurt içi ve yurt dışı pazarlarda tanıtılması, dağıtımı ve satışa sunulması ve aynı zamanda anaç ve sertifikalı tohumlukların ithalatı gibi konularda faaliyet göstermektedir. Halen 1043 şirket TSÜAB üyesi olup bunlar arasında, çeşit geliştirmeden tohumluk dağıtım ve pazarlamaya kadar uzanan tüm aşamaları kendi bünyesinde toplayan entegre şirketlerin yanısıra, iş kolunun yalnızca üretim, tedarik ya da dağıtım gibi belirli aşamalarında faal olan şirketler de bulunmaktadır.
MİSYON
TSÜAB´ın gayesi, yasayla kendisine verilen yetki çerçevesinde, Türkiye tohumculuk endüstrisini temsil etmek ve geliştirilmesine katkı sağlamaktır. Bu bağlamda TSÜAB, ülke tohumculuğunun her alanda ilerlemesine imkan verecek; ulusal tohumculuk politikalarının oluşturulması ve uygulanması, tohumculuk sektörünü düzenleyen ulusal mevzuatın bilimsel esaslara dayandırılması, bunun uluslararası mevzuat ve düzenlemeler ile uyumlastırılması ve tohumculuk sektörünü ilgilendiren idari karar ve uygulamaların kolaylaştırıcı ve özendirici olmasını teşvik etmektedir. TSÜAB´in temel görevlerinden birisi ise üyelerini her türlü platformda temsil etmek, onların hak ve menfaatlerini savunmaktır.
VİZYON
Özel girişim ve yatırımların desteklenmesi, yurt içi çeşit geliştirme, tohumluk üretim, dağıtım ve pazarlama faaliyetlerinin yaygınlaştırılması; çeşit tescil, kayıt, salım ve tohumluk dış ticareti işlemlerinin hızlandırılması; üye şirketlerin etik kurallara uyması, adil bir rekabet ortamının yaratılması, ıslahçı haklarının korunması, bilimsel ve teknolojik ilerlemelerin esas alınması ve çiftçilere yeni bitki çeşitleri ve yeni tohumluk teknolojileri sunulması, yurt içi AR-GE faaliyetlerinin özendirilmesi, mesleki eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve insan kaynaklarının geliştirilmesi, uluslararası tohumculuk endüstrisi ile teknik ve ticari işbirliğinin artırılması, tüketici tercihi ve kalite odaklı bir tohumluk tedarik sisteminin yaygınlaştırılması.

Anahtar Kelimeler:
Mehmet ENGİN
14.01.2022 10:37:09
Allah utandırmasın ,yılların verdiği bilgi birikimi ve liyakat öyle ziyadesiyle üstesinden geleceğine eminim.Başarilar dilerim.

Nahit Ağırbaş
14.01.2022 10:54:21
Sayin Bahattin Bozkurt e başarilar dilerim .

Mustafa MARANGOZ
14.01.2022 11:15:57
Yeni göreviniz hayırlı olsun. Başarılar dilerim.

Şenkaya
14.01.2022 13:24:11
Hayırlı olsun, başarılar dilerim

Adil AKIN
14.01.2022 16:30:40
Sn. Bahattin Bozkurt'a yeni görevinde başarılar diliyorum.

Sami karabogaz
14.01.2022 16:33:40
Hayırlı olsun.basarilari ulu Mevlana dilerim.sevgi ve saygilarimla

Yahya AKGÜL
14.01.2022 18:10:02
Çok değerli başkanim,yeni görevinizde başarilar diliyor selam ve sevgilerimi (Rize Tarim Il Müdürlüğunden emekli Ziraat Teknikeri )sunuyorum

Kadem Ali Mofgül
14.01.2022 19:14:58
Her iki taraf için hayırlı olsun.

Mehmet Emin bozkurt
15.01.2022 09:38:11
Başarılar dilerim. En iyisini yapacağına eminim.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI