Pazar’da Turizm Danışma Ofisi Kurulmalıdır.

Pazar’da Turizm Danışma Ofisi Kurulmalıdır.

YAŞAM 17.05.2022 12:09:01 31 2
Pazar’da Turizm Danışma Ofisi Kurulmalıdır.

Kaçkar53.com

PAZAR-Ülkemiz üzerinde barındırdığı tarihi, doğal ve kültürel varlıklarıyla Turizm faaliyetlerinin on iki aya yayılarak çeşitlendirilebileceği ortam ve koşulları üzerinde bulunmaktadır.

Son yıllarda PANDEMİ sonrası büyük bir değişim ve dönüşüm içerisinde olan turizmde kurallar yeniden yazılıyor. Sektörün aktarları bu durumu anlamalı ve kendilerini buna göre hazırlamalıdır.

Bu değişim ve dönüşün yaşandığı sektörün taleplerine yanıt verebilecek yerlerden birisi de Rize ve bölgesidir. İlk akla gelen yer ise Fırtına Vadisi, Çamlıhemşin ve Ayder yöresi ile Hemşin bölgesidir.

PAZAR MEYDANINDA TURİZM DANIŞMA OFİSİ KURULMALDIR.

Pazar’da yeni açılan Havalimanı yeni ihtiyaçları da beraberinde getirmektedir. Bu ihtiyaçların en önemlilerinden birisi de, TURİZİM DANIŞMA OFİSİ, TURİST İNFORMATİON kurulmasıdır.

Çamlıhemşin ve Hemşin Minibüsleri genelde Pazar ilçesinden kalkmaktadırlar. İlçeye Havayolu ile gelecek olanların ilk durağı PAZAR ilçesi olacağına göre, böyle bir ofis olmazsa olmazlar arasındadır.

Yılda Yaklaşık 1 Milyona Yakın Yerli Ve Yabancı Turistin Uğrak Yeri Olacak Rize’nin Pazar İlçesi bu gelişmelere ayak uydurarak farklı uygulamalarla gelen Turistlere hizmet vermelidir.

Bölgemiz senelik 600-700 bine yakın yerli ve yabancı turizm potansiyeli olan bir yer olduğunu düşünecek olduğumuzda İlçemizde kurulacak olan bu Ofiste Profesyonel kişiler ile yerli ve yabancı Turistlere tanıtım için bölgenin tarihi, kültürü hakkında bilgiler verilip,ofiste broşürler bulundurulmalı ve buna göre hizmet anlayışı şekillenmelidir.

BAŞKA NELER ÖN PLANA ÇIKIYOR

KALİTELİ HİZMET

Bölgede ve başta Ayder yerleşkesi olmak üzere turizm sektöründe çalışanların ziyaretçilere kaliteli hizmet sunumu yapmalarını sağlamak için mutlaka hizmet içi eğitime tabi tutularak kaliteli hizmet sunumu yapmaları sağlanmalıdır.

FİYAT İSTİKRARI

Yine bu bölgede ve özellikle ilgi odağı olan Ayder yerleşkesindeki turizmi işletmelerinde verilen hizmet karşılığı alınan ücretlerde mutlaka fiyat istikrarı sağlanmalı, rasyonel ve gerçekçi fiyatlar uygulanıp aşırı şişkin ve insanları rahatsız edecek keyfi fiyat artışlarının önüne geçilmelidir


Anahtar Kelimeler:
Zeki kızıltan
17.05.2022 17:38:34
Çok güzel

Tonyalı
31.05.2022 10:53:47
Gerekli durum

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI