PAZAR KENT MECLİSİNDEN DEPREM BÖLGESİNE MALZEME YARDIMI

Tüm ülke genelinde olduğu gibi Rize’nin Pazar ilçesinde de birçok vatandaş, kurum kuruluş ve dernekler ihtiyaç malzemesi toplamaya gayret ediyor.

YAŞAM 7.02.2023 21:15:32 45 0
PAZAR KENT MECLİSİNDEN DEPREM BÖLGESİNE MALZEME YARDIMI

Haber:Cevahir Topaloğlu

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler nedeniyle Türkiye genelinde deprem bölgesine yapılan yardımlar sürüyor.

Önceki gün Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından 10 ile (Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay )yaşamlarını yitirenlerin yanında evlerini,işlerini ve ailelerini kaybedenlere ülke genelinde yardımlar çığ gibi büyüyor.

Tüm ülke genelinde olduğu gibi Rize’nin Pazar ilçesinde de birçok vatandaş, kurum kuruluş ve dernekler ihtiyaç malzemesi toplamaya gayret ediyor.

Pazar Kent Meclisi de gün dayanışma günüdür diyerek ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından, yardım için kolları sıvadı.

Pazar Kent Meclisi Yürütme Kurulundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ”Ülkemizi yasa boğan felaket karşısında, gün dayanışma günüdür diye yola çıktık ve Pazar Kent Meclisi olarak acil ihtiyaçlara yönelik Pazar Kültür Sanat Evi’nin de desteği ile bir yardım kampanyası başlattık. Kampanyanın ilk günü, üye katılımcı ve bileşenlerimizle Kültür Sanat Evinde toplanan yardımlar burada tasnif edildi. Yardım malzemelerinin türlerine göre koli ve paketler şeklinde hazırlanarak, Pazar Ticaret ve Sanayi Odasınca temin edilen TIR’a teslim edilerek bölgeye yollandı. Yardım kampanyası devam etmekte olup, sonraki günlerde de sevkiyatlar sürecektir. İlk gün için en acil ve soğuktan korunma ihtiyacı öne alınarak hazırlanan ihtiyaç listesi, sonraki günlerde bölgeden gelen taleplere göre çeşitlendirilecektir. Pazar halkına göstermiş oldukları dayanışma nedeniyle müteşekkiriz. Pazar Kent Meclisi olarak ilçemizle birlikte ülke sorunlarına olan duyarlılığımız en üst seviyededir. Tüm halkımıza bir kez daha geçmiş olsun diyoruz.”


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı