Pazar'da Fotoğraf Sergisi

Pazar'da yöresel Fotoğraf sergisine ilgi büyük oldu

YAŞAM 19.05.2022 20:12:23 60 1
Pazar

PAZAR-Fotoğraf sanatçılarının emeğine sahip çıkan Pazarlı hayırsever işadamı Sebahattin APAYDIN Karma Fotoğraf Sergisi düzenledi.

Açılışını Pazar Kaymakamı Mustafa AKIN’ ın ve Belediye Başkanı Ahmet BASA’ nın ve Protokolun yaptığı, 15 fotoğraf sanatçısının eserinin yer aldığı sergiye ilgi büyüktü. Fotoğraf sergisinde açılış konuşması yapan iş adamı Sebahattin APAYDIN; Rize’ mizin ve ilçemiz Pazar’ ın tarihi ve doğal güzelliklerinin harmanlandığı bu sergi aracılığıyla pek çok güzelliklerle sizleri buluşturmuş olduk. Rize-Artvin Havaalanımızın bulunduğu şehir olmamız sebebiyle bu tür tanıtım etkinliklerinin çokça yapılması lazım. Artık dağcılık ve doğa turizminin başlangıç noktası ilçemiz Pazar’ dır. Kamuya ait dört tane, özel sektöre ait pek çok çay fabrikasını bünyesinde bulunduran Pazar’ ın, bacasız sermaye olarak bilinen turizmde de hak ettiği konuma gelmelidir' dedi.

Bu arada bu etkinlik vesilesiyle Kaçkar dağından sonra 3.711 metre yüksekliğiyle Kaçkarların ikinci büyük zirvesi olan Verçenik Dağına yaklaşık seksen sene evvel tırmanan ve ilk hatıra defterini zirveye koyan ve imzalayan Pazarlı dağcı merhum Hayrettin TAŞKIN’ ı rahmetle anıyoruz' dİye konuştu.

APAYDIN konuşmasında, ilçemizde başkanlığını yapmış olduğum ve amatör ligde faaliyet gösteren PAZAR DEREBAŞISPOR kulübünü kurdum. Şimdi fahri başkan olan Adem TAŞKIN ile kulübümüz faaliyetlerine devam etmektedir. Spor ve Sanat toplumsal iki değerdir. Bu nedenle DEREBAŞISPOR kulübümüz ile dağcılık ve doğa sporları yapan vede fotoğraf sanatıyla ilgilenen tüm dostlarımın yanındayım' dedi.


Anahtar Kelimeler:
Selim Bal
19.05.2022 21:46:47
Havaalanı ile birlikte sanatsal faliyetler de hızlanmış. Çok iyi bir haber.

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı