Naci Atabey Parkında Merhum Alpaslan Türkeş adına Şehitleri için Fidan Dikildi

Pazar Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen etkinlikle fidanlar şehitler adına toprakla buluşturuldu.

YAŞAM 25.11.2020 17:27:38 161 0
Naci Atabey Parkında Merhum Alpaslan Türkeş adına Şehitleri için Fidan Dikildi

CEVAHİR TOPALOĞLU

PAZAR-Pazar Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen etkinlikle fidanlar şehitler adına toprakla buluşturuldu.

Naci Atabey Parkında yağmur altında düzenlenen Fidan dikme etkinliğine Pazar Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa, Rize Ülkü Ocakları İl Başkanı Sadık Kandemir ve Pazar MHP İlçe Başkanı Bora Haberal’da hazır bulundu.

Pazar Ülkü Ocakları tarafından Başbuğ Alparslan Türkeş’in doğumunun 103.Yıldönümü dolayısı ile Pazar ilçesi Naci Atabey Parkında eş zamanlı olarak toplam 103 adet fidan dikimi gerçekleştirilirdi

Pazar Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Ziya Ak, Büyük Devlet Adamı ve Siyasetçi merhum Alparslan Türkeş’in doğum günü bugün (25 Kasım 1917 ) Alparslan Türkeş'in iki büyük eseri var, bunlardan birinin Ülkü Ocakları, diğeri ise MHP olduğu belirtti.”

Pazar Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Ziya Ak yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi.

'Rahmetli başbuğumuz ve rahmetli büyüklerimiz Ülkü Ocaklarını kurarken Türk gençliğini ilim, iman, ahlak ve ülkü esasında yetiştirerek insani ve ahlaki değerlerle buluşturup her türlü yabancı fikirlerden, kötü alışkanlıklardan, yanlış ortamlardan uzak tutmak maksadıyla Ülkü Ocaklarını kurmuştur. Ve Allah'a hamd olsun ki Ülkü Ocaklarından sayısız ağabeylerimiz, ablalarımız ve kardeşlerimiz yetişmiştir. Biz büyük Türk milletiyiz. Avrupa'yı rehin alan Atilla biziz. Çin sarayını 40 çerisiyle basan Kürşad yine biziz. Malazgirt'te Bizans ordusunu yok eden Sultan Alparslan da, Haçlı ordusunu Hatay'a kadar kovalayan Kılıç Arslan da biziz. Kosova'da Yıldırım Bayezid, İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Han, Mohaç'ta Kanuni Sultan Süleyman Han biziz. Matematik'te Harezmi, tıpta İbn-i Sina, coğrafyada Piri Reis biziz. Türk Devleti'ni 33 yıl ayakta tutan Abdülhamit Han da biziz. Türk Devleti'ni ayağa kaldıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk da biziz, Türk Devleti'ni böldürmeyen Başbuğ Alparslan Türkeş biziz. Biz Büyük Türk Milletiyiz.4 Nisan 1997 tarihinde hayatını kaybeden ve bütün Türk milletini yasa boğan Milliyetçi Hareket Partisinin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş’in 103’üncü doğum günü için bugün ilçemiz parkına adı verilen geçmiş dönem belediye başkanımız (Merhum) Naci Atabey parkına başbuğumuzun doğum gününe ithafen “Her genç bir fidan, her fidan bir hayat” sloganıyla başbuğumuzun fidanlarını parkımıza dikeceğiz. Bu kapsamda her bir fidanımız Ülkemize, Rizemize, Pazarımıza ve halkımıza verdiği değer ve hizmetlerden dolayı Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ, Lider Devlet BAHÇELİ, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Kadir ŞEKERCİ, MHP Mersin Millet Vekili Olcay KILAVUZ, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit YILDIRIM, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Ömer ŞANLI, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Lütfi NEBİOĞLU, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Deniz GÜZELAY, Rize MHP MYK üyesi Recep BAKIRCI, RİZE MHP İL başkanı İhsan ALKAN, RİZE MHP İl Başkan Yardımcısı Mahmut DEMET, Rize Ülkü Ocakları Başkanı Sadık KANDEMİR, Pazar Ülkü Ocakları Başkanı Ziya AK Pazar MHP İlçe Başkanı Bora HABERAL, Pazar Kaymakamı Ayhan TERZİ, Pazar Belediye başkanı Ahmet BASA, Geçmiş Dönem Pazar Belediye başkanlarımız Merhum Naci ATABEY, Merhum Ergin YANGIN, merhum Macit BASA, Hikmet HATIRNAZ ve Başar TELATAR, 15 Temmuz şehitlerimiz Erhan DURAL ve Murat NAİBOĞLU, Ülkücü Şehitlerimiz Halil GÜR ve Erol NAİBOĞLU, Pazarlı şehitlerimiz Şehit Jandarma Er Yüksel ÇAKAR, Şehit Jandarma Er Alaattin KÖSEOĞLU, Şehit Piyade Er Nurettin KADIOĞLU, Şehit Jandarma Er Orhan BAYNAZOĞLU, Şehit Jandarma Er Mürsel BASA, Şehit Piyade Er Turgay BAL ve Şehit PÖH Yaşar YAVAŞ isimleri yad etme ve yaşatma namına fidanlarımız dikeceğiz.”

Ak, “Fidan dikiminde farkındalık oluşturmak suretiyle yöremize uygun meyve ağacı dikmek istedik. Bu doğrultuda Karayemiş meyvesinde karar verdik. Karayemiş meyvesi Taflan ismi ile de bilinir ve Anadolu’da laz kirazı ismi ile de anılır. Karayemişin bilhassa sağlık açısından büyük önem taşımaktadır. Ayrıca bir çok üniversitenin araştırma konusu olmuştur. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü akademisyenleri tarafından karayemiş üzerinde yapılan araştırmalarda bu meyvenin antioksidan içerdiği ve kanser tedavisinde etkili olduğu belirlendi. Yapılan bilimsel çalışmalarda, adeta insülin görevi görmesi bakımından da başta şeker hastalığı gibi birçok hastalığa iyi geldiği belirlenen karayemiş, üreme hormonlarını geliştirme, sindirim düzenleme, demir eksikliğini giderme ve prostat problemlerini önleme gibi birçok hastalığın tedavisinde önemli rol oynuyor. Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali İslam, karayemişin, antioksidan özelliğiyle yaşlanmayı geciktirdiğini söyledi.” diye konuştu


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI