MEF Rektörü Rize-Pazarlı Şahin, onları unutmadı

MEF Rektörü Rize-Pazarlı Şahin, onları unutmadı

YAŞAM 11.07.2022 09:58:52 744 0
MEF Rektörü Rize-Pazarlı Şahin, onları unutmadı

PAZAR-Rektör Muhammed Şahin, memleketi Rize’nin Pazar İlçesinde, bir dizi ziyaretlerde bulundu.

1965 doğumlu Rize Pazarlı,2008-2012 yıllarında İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü yapan ve Mart 2013’ten bu yana da MEF Üniversitesi Rektörlüğü görevinde bulunan Prof.Dr. Muhammed Şahin, Tatil için geldiği memleketi Pazar’da 2 değerli şahsiyeti ziyaret etti.

Bölgede “Bilge Ana, Bilge Hala” diye tanınan ve ülkemize birçok öğretmen, siyasetçi ve Akademisyen kazandıran Bilge Basa hocayı ve eski Belediye Başkanı Başar Telatar’ı ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Muhammed Şahin, iki değerli şahsiyetin Kurban Bayramlarını kutladı.

EFSANE ÖĞRETMEN BİLGE BASA

Pazar Ortaokulu’nun efsane hocalarımızdan Bilge Basa ’ya bayram ziyaretinde bulundum ifadeleriyle başladığı söyleşide Prof.Dr. Muhammed Şahin şuları söyledi.” Yanındayken telefonu hiç susmadı, öğrencileri unutmuyor sevgili hocasını.”

Şahin, “Bayram nedeniyle memleketim ve büyüdüğüm ilçe olan Pazar’a geldim. Bayram nedeniyle ilk iki ziyaretimi Pazar’a uzun yıllar hizmet eden iki efsane isme oldu. Bize ve Pazarımıza emekleri çok. Başar bey ile o yıllarda hiç karşılaşmadım ama babamın bize anlatımıyla, Pazar’a hizmet edenler içinde ilk aklıma gelen isim Başar Telatar olmuştur hep. Bilge hocamızı da Ortaokulu’ndan biliyorum, çok genç yetiştirdi, her Pazar’a gelişimde mutlaka elini öpmeye giderim. İkisine da sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum” diye konuştu.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI BAŞAR TELATAR

Prof. Dr. Muhammed Şahin, 2’ci ziyaretini eski Belediye Başkanı Başar Telatar’a yaptı. Şahin, “Pazar’ın Efsane Belediye Başkanı (73-80) Sevgili Başar Telatar’ı evinde ziyaret ettim” dedi.

Şahin, “Rahmetli Babam, evimizde sürekli Başar Başkan’ın ne kadar mütevazı olduğundan bahseder; Belediye işçileriyle birlikte sokakların temizliğine dahi katılarak ilçesini, insanını ne kadar çok sevdiğini her hareketiyle gösterdiğini anlatırdı” diye konuştu.

Şahin, “Bugün, Babamın Başkan hakkında söylediklerinin ne kadar yerinde olduğuna kısa sohbetimizde tekrar şahit oldum. Söz Atatürk’e gelince hemen odasındaki bu fotoğrafı çıkardı, Babasının Atatürk’ü Trabzon’da karşılayışını gururla anlattı. Bir ara çerçeve elimizden düştü ve ben hemen heyecanla “Eyvah camı kırıldı” dedim. Başkan “Atatürk kırılmaz” dedi ve gerçekten de çerçevenin camı kırılmadı” dedi.

Varolun Sayın Başar Başkan!


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI