KOYUNCU: KARADENİZ'DE DOĞAL AFETLER KÖTÜ NİYET VE YANLIŞ POLİTİKALARIN ESERİDİR

"KARADENİZ'DE DOĞAL AFETLER KÖTÜ NİYET VE YANLIŞ POLİTİKALARIN ESERİDİR"

YAŞAM 15.08.2021 10:15:00 33 0
KOYUNCU: KARADENİZ

Fatih Sultan KAR

Karadeniz’de meydana gelen sel felaketinin ardından ‘Şair ceketli çocuk’ lakaplı Karadenizli sanatçı Kazım Koyuncu’nun vefatından kısa bir süre önce (2005 yılında) Fatih Sultan Kar ile yaptığı söyleşi yeniden gündeme geldi.

Koyuncu, söyleşi de Karadeniz’deki heyelan ve sel tehlikesinin yıllardır olduğunu vurgulayarak “Sizin kısa vadede kazanacağınız birkaç milyon doların karşılığı milyonlarca insanın geleceği” diyor.

Kastamonu, Samsun, Sinop ve Bartın’da meydana gelen sel felaketinin hasarı çok büyük. Yapılan son açıklamalara göre 27 yurttaş hayatını kaybetti, birçok ev ve iş yeri kullanılamaz duruma geldi. Sel sularında sürüklenen araçlar harap olurken yurttaşlar yardımların yetersiz olduğunu, önlem alınmadığını vurguladı.

MİLYONLARCA İNSANIN GELECEĞİYLE OYNUYORSUNUZ

Sel felaketlerinin görüntüleri sosyal medyada sıkça paylaşılırken Karadenizli sanatçı Kazım Koyuncu’nun verdiği röportaj yeniden gündeme geldi. Koyuncu, Fatih Sultan Kar ile yaptığı söyleşide Karadeniz Bölgesi’nde sel, heyelan gibi doğal afetlerin yıllardır insanları tehdit ettiğini ve hiçbir önlem alınmadığını söylüyor. Koyuncu söyleşide şu ifadeleri kullanıyor: “Heyelanlar oluyor, depremler oluyor bunlar kader mi sanki? Aynı şiddette başka yerde depremler oluyor 2 kişi bayılıyor Türkiye’de 20 bin kişi ölüyor. Heyelanlardan her yıl bir sürü insan ölüyor, toprak yok oluyor. Bu kader değil, bu sizin kötü niyetle, beyinsizlikle yaptığınız çeşitli politikalarla imara açılan yerler dereleri baraj yapma kaygınızdan kaynaklanıyor. Buradan kim ne kadar para kazanabilir? Milyonlarca insanın geleceğiyle oynuyorsunuz. Sizin kısa vadede kazanacağınız birkaç milyon doların karşılığı milyonlarca insanın geleceği. Ve dünyanın ortak mirası deniz, doğa, dereler. Bunlara karşı çıkmak için peygamber, filozof, sanatçı olmaya gerek yok. Türkiye’deki gelenek ‘Her şey devlet için’ hayır efendim devlet benim haklarımı korumak için var!”


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı