Köy Sorunlarını Masaya Yatırdılar

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı Sıraköyler’den Ortayayla köyü muhtarı ve köy heyeti ,Pazar İlçesi Belediye Kültür Salonunda toplantı Gerçekleştirdiler.

YAŞAM 6.03.2022 19:46:15 173 0
Köy Sorunlarını Masaya Yatırdılar

PAZAR-Pazar İlçesinde ikamet eden Yayla köyü sakinleri, Ortayayla köyü ve köye bağlı Verçenik yaylasının sorunlarını masaya yatırdılar.

Mayıs ayında Ortayayla köyüne çıkarak burada hayvancılık yapan köy sakinleri, Temmuz ayında ise köye bağlı Verçenik Yaylasına hayvanlarıyla çıkıp, bir ay kaldıktan sonra tekrar köylerine dönüyorlar.

Sıraköylerden Ortayayla köyü, ilçenin en büyük köylerinden biri olma özelliği yanında, küçük ve büyük hayvancılığında en yoğun bir şekilde yapıldığı ender yaylalardan biridir.

Toplantıya, yaylada hayvancılık yapanların tamamı katıldı.Muhtar Bekir Altun,katılımcılara teşekkür etti.

Muhtar Altun,” Köyümüz Çamlıhemşin ilçesinin en yoğun hayvancılık yapan köylerinden biridir. Yayla olup köy statüsü taşıyan ender köylerden biri olan Ortayayla köyümüze, Mayıs ayında karlar kalktığında geliyor, Kar yağışının başladığı Ekim ayı sonunda ise dönüyoruz.”dedi.

Altun, “Altyapı ve üst yapı sorunlarının hep birlikte çözüme kavuşması için gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda alacak olduğumuz karar tüm köy halkı tarafından protokol şeklinde imza altına alınacaktır. Köy muhtarlığının ve heyetin haberi olmadan yapılaşmaya yasalar gösterdiği şekilde müsaade edilmeyecektir.Yayla sezonu açılıncaya kadar iki toplantı daha yapmayı ve bu toplantıya tüm köy ve yaylada yeri olanlarında katılımını sağlamayı düşünüyoruz.Biz köy halkına sorun çıkarmak değil,varsa sorunları çözmeye çalışıyoruz.Alınan ve alınacak olan kararlara köyümüz halkının uymalarını da ayrıca bekliyor ve katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI