KARAKOYUNLULAR FEDERASYONU BASIN DUYURUSU

Karakoyunlular Federasyonu olarak Ermenistan’ı kınıyor ve derhal işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmesini istiyoruz ifadelerinin yer verildiği açıklamada;

YAŞAM 29.09.2020 09:32:06 74 0
KARAKOYUNLULAR FEDERASYONU BASIN DUYURUSU

Karakoyunlular Federasyonu olarak Ermenistan’ı kınıyor ve derhal işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmesini istiyoruz ifadelerinin yer verildiği açıklamada;

Tarihi kaynakların ifade ettiği şekilde; Azerbaycan ve Ermenistan’ın yanı sıra bütün Kafkasya binlerce yıllık Türk yurdudur. Büyük Türk Hakanı Alp-er Tunga’nın M. Ö. 7. yüzyılda hükmettiği bu topraklarda Türk varlığı ve hâkimiyeti artarak devam etmiştir.

Saka, Med, Hun ve Hazar Türk devletlerinin ardından, nihayetinde Oğuz Türkleri tarafından idare edilen bölge halkının kahır ekseriyeti de Türkler olmuştur.

Türkmenlerin 10. Asırdan itibaren Kafkasya, Azerbaycan ve Doğu Anadolu’da yeni bir Türk çağı başlatmalarıyla birlikte, bölgede kesintisiz devam eden bin yıllık Türkmen hâkimiyeti başlamıştır. Selçuklu, İlhanlı, Timurlu, Karakoyunlu, Akkoyunlu, Osmanlı ve Safevi Türkleri de bölgeyi baştan sona kadar sayısız Türk maddi kültür varlıklarıyla donatarak Türk mührü vurmuşlardır.

Gününüzdeki Ermenistan toprakları dahil olmak bütün Kafkasya 14 ve 15. Yüzyılda Karakoyunlu Türkmen Devleti’nin hakimiyetinde kalırken, burada yaşayan halkların büyük bölümü Türklerden meydana gelmiştir. Aslen bölge halkından olmayan Ermeniler ise Bizans hâkimiyetinde baskı altında yaşarken Türklerin hoşgörüsünden faydalanarak ticaretle uğraşmaya ve diğer şehirler ile köylere yerleşmeye başlamışlardır.

Ermeniler Birinci Dünya Savaşı öncesi ve sonrasında başta Rusya olmak üzere Avrupa ülkelerinin desteğini alarak Kafkasya, Azerbaycan, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’de 2 milyon civarında Müslümanı katletmişlerdir. SSCB hükümeti de Türkiye ile Azerbaycan ve diğer Türk yurtlarıyla arasındaki kara bağlantısını koparmak amacıyla yapay Ermenistan Devleti kurarak irtibatı koparmak istemiştir.

Sovyetlerin dağılmasından sonra Rusya’dan askeri destek alan Ermeniler Azerbaycan köylerine saldırarak yüzlerce Türkü kadın çocuk demeden katletmiştir. Bununla yetinmeyen Ermeniler Azerbaycan toprağı Karabağ bölgesini işgal ederek yeni katliamlara girişmiştir. Bütün uluslararası anlaşmaları hiçe sayan Ermeniler defalarca Azerbaycan topraklarına tacizde bulunarak bölgeyi kaosa sürüklemeye gayret etmiştir.

Rusya’nın desteğiyle silahlanan Ermeniler son olarak 27 Eylül 2020 günü yeniden Azerbaycan köylerine ve mevzilerine ateş açarak 5 savunmasız Türkü şehit etmişlerdir. Karakoyunlular Federasyonu olarak Ermenistan’ı kınıyor ve derhal işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmesini istiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”denildi


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı