Karadeniz’in gelenekselleşen tahta araba mücadelesi Red Bull Formulaz başladı.

Rize'nin Ardeşen ilçesinde organize edilen, "12. Geleneksel Red Bull Formulaz Tahta Araba Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu.

YAŞAM 22.08.2021 13:16:12 103 0
Karadeniz’in gelenekselleşen tahta araba mücadelesi Red Bull Formulaz başladı.

Mücahid UZUN

Rize'nin Ardeşen ilçesinde organize edilen, '12. Geleneksel Red Bull Formulaz Tahta Araba Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu.

Red Bull ve Formulaz Derneği’nin birlikte düzenlediği Red Bull Formulaz, 12. kez genç yaşlı herkesi bir araya getiriyor

Her yıl Rize’nin Tunca Beldesi’nde gerçekleşen ve artık gelenekselleşen Red Bull Formulaz’da start 22 Ağustos Pazar günü(bugün) öğle saatlerinde verildi.

Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde 22 Ağustos Pazar günü(bugün) gerçekleştirilen yarışa 18 yaş üstü herkes katılabiliyor.

Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği yarışta, çevre illerden ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden yarışçılar tahta arabalarıyla yarışa katılıyorlar.

Tahta arabaların görevlilerce uygun olup olmadığının kontrol edilmesinin ardından yarışlar, beşer kişiden oluşan gruplar halinde bin 600 metrelik parkurda gerçekleştirildi.

Uzun ve yoğun çalışmalar sonunda ortaya çıkan tahta araçların en büyük yarışı olarak bilinen Red Bull Formulaz, bir kez daha kendine özgü kuralları ve eğlenceli parkuru ile hem katılımcılara hem de izleyicilere unutulmaz anlar yaşatıyor.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yarışmacılar, kendilerinin tasarladığı birbirinden ilginç tahta arabalarla 1.6 kilometrelik parkuru yer yer saatte 60-70 kilometre hıza erişerek en kısa sürede tamamlamaya çalıştı.

Red Bull Formulaz’ın bu seneki konuğu ise dünya şampiyonu Red Bull sporcusu Ayşe Begüm Onbaşı oldu. Aerobik cimnastik disiplininde Türkiye’nin en başarılı sporcusu olan Ayşe Begüm Onbaşı, bu sene Bakü’de düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda muhteşem bir performansa imza atmış ve Büyük Kadınlar kategorisinde altın madalyanın sahibi olmuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı