Kar Yağışı ile Yaylayı Terk ettiler.

Doğu Karadeniz’de dün akşam saatlerinde başlayan ve etkisini gece artıran kar yağışı yaylacıları sabah erkenden yolcu etti.

YAŞAM 23.09.2021 11:18:48 33 0
Kar Yağışı ile Yaylayı Terk ettiler.

Doğu Karadeniz’de dün akşam saatlerinde başlayan ve etkisini gece artıran kar yağışı yaylacıları sabah erkenden yolcu etti.

Yaklaşık 2 aydır Verçenik yaylasına bulunan ve burada hayvancılık yapan ailleler, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sabah yaylayı beyaza bürünürken, Yaylacılar apar topar yaylayı terk etmeye başladılar.

Verçenik Yaylası Çamlıhemşin İlçe merkezine yaklaşık 60 km mesafede olup 2618 m rakıma sahip, Çevresinde 10'dan fazla göl bulunur. 3711 metreyle Kaçkar zirvesinden sonraki en yüksek nokta yayla sınırları içindedir. Bu yükseltisi ile ülkenin en yüksek 12 tepesinden biri olma özelliğine sahiptir.

Yaylayı, Sıraköylerden ortayayla köy’ünde ikamet edenler, Temmuz-Ağustos aylarında kullanıyor.

Yaklaşık 7 hanenin bulunduğu ve tamamının hayvancılık yaptığı yaylada, dün akşam başlayan ve sabah yaylayı beyaza bürüyen Kar yaylacılara sürpriz yaptı.

Yaylada hayvancılık yapan Yasin Başalmaz ve Zeki Altun, “hedefimiz bu ayın sonunda yaylayı terk edip köye dönmekti. Bir anda hava soğudu ve ardından kar yağışı başladı. Sabah etraf beyaza büründü. Artık kalmanın bir faydası yok. Daha fazla yağarsa bu sefer yollar kapanacak, hayvanları nakilde zorluk çekeceğiz.” Dediler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI