Kale Şehitliğinin Onarımı kendisini çok duygulandırdı

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı Kale Köyünde 70 yıldır ikamet İlyas Bozkurt (81) 300 yıllık Şehitliğin onarılmasını görünce Şiir okuyarak duygularını paylaştı

YAŞAM 16.11.2020 12:23:10 345 0
Kale Şehitliğinin Onarımı kendisini çok duygulandırdı

Ali Akyıldız

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı 2800 rakımlı Kale köyünde 300 yıllık Cami ve şehitlikte onarım çalışmaları devam ediyor

ÇAMLIHEMŞİN-Rize’nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı 2800 rakımlı Kale köyünde 300 yıllık Cami ve şehitlikte onarım çalışmaları devam ediyor.

Bölge olarak birçok tarihi mekanları içinde bulunduran Rize ve ilçelerinde 300 yıldır kendilerine uzanacak eli bekleyen Şahitler Cami ve Şehitlik artık modern görünümü ile ziyaretçilerin hizmetine açılıyor.

Çamlıhemşin ilçesine bağlı Kale köyünde bulunan Tarihi Cami ve Şehitlik Çamlıhemşin Belediyesinin katkılarıyla İller Bankası tarafından onarımları yapılıyor.

İlyas Bozkurt(81), Kale köyü sakinlerinden,70 yıldır bu yaylada yaşıyor. Kış aylarında Pazar İlçesine iniyorum, Nisan ayı sonlarında ise tekrar Kale Köyü Varoş’taki evime çıkıyorum. Hayvanlarımı burada bakıyorum” diyerek, 300 yıllık maziye sahip Şehitlik mezarlığının onarılmasını görünce mutluluğunu kendine has hazırlamış olduğu şiiri ile paylaştı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI