Kaçkarlar ’da Ölüme Meydan Okuyorlar

Mustafa Canca, Ardeşenli Motosiklet tutkunu.2012 yılında ENDURO53 Kulübünü kurdu. Macera tutkunu gençleri bir araya topladı. Kaçkarlarda gezmedik Dağ ve Göl bırakmadı.

YAŞAM 18.09.2020 11:40:37 134 0
Kaçkarlar ’da Ölüme Meydan Okuyorlar

Mustafa Canca, Ardeşenli Motosiklet tutkunu.2012 yılında ENDURO53 Kulübünü kurdu. Macera tutkunu gençleri bir araya topladı. Kaçkarlarda gezmedik Dağ ve Göl bırakmadı.

Kendisi gibi Motosiklet tutkunu olan Hasan Dalbastı ile birlikte Hafta sonu Rotası Ardeşen’den Çat Vadisi, Palovit Yaylası, Hapivanak yaylası, İspir Davalı Yaylasından dönerek, Dönerli göl, Hacivanak ve Elevit Yaylasından Ardeşen’e varış. Toplamda 140 KM yol kat eden Kaçkarların haylaz sporcuları ölümle adeta dalga geçiyorlar.

MUSTAFA CANCA, Abdullah Uzun’a 2012 yılında kurulan Kulübün 8 yıl içinde yapmış olduğu faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi.

BİZ DOĞA TUTKUNUYUZ

Canca, Rize'de çeşitli meslek gruplarından gençlerin bir araya gelerek oluşturduğu Enduro53 motosiklet grubu üyeleriyle, Kaçkarlar'da heyecan dolu anlar yaşamaya devam ediyor.

Ardeşen ilçesinde 2015 yılında kurulan Enduro53 kulübü başkanı Mustafa Canca, enduro motosiklet sporunun diğer motor sporlarında farkının doğada yapılması olduğunu belirtti.

Ardeşen'de Motor Cross tutkunlarını 2012 yılında bir çatı altında toplayan Mustafa Canca sekiz yılda kat ettikleri yoldan memnun olduklarını ifade ederek, biz Cross tutkunlarını şehrin haylazları olarak görenler çok yanılıyorlar biz aslında doğa tutkunlarıyız dedi.

HAFTA SONU MEKAN OLARAK DAĞLARI SEÇTİK

Ardeşen Enduro Cross'un başkanı Mustafa Canca; 'üyelerimizle birlikte her hafta sonu şehir dışında doğa ile baş başa etkinlikler yapmaktayız, dağ bayır yayla demeden ulaşılması güç noktalara motorlarımızla gitmek ve oraları keşfetmek bizim en büyük tutkumuz.”

Canca “Şehir merkezinde çok nadir motor kullanırız üyelerimiz topluma saygılıdırlar ve trafik kurallarına harfiyen uyarız motorlarımız özel yapım olduğundan egzoz sesi toplumu rahatsız edeceğinden şehir merkezinde çok ama çok nadir motorlarımızla hareket ederiz, Cross sürücüsü zor parkurları sever geçilmesi zor alanlar seçer özel yapım motorlar buna uygun olduğundan her hafta sonu ayrı bir rota belirler ve motorlarımızın gücünü test ederiz.” Dedi

BİZİM YERİMİZ ŞEHİR MERKEZLERİ DEĞİL,DAĞLARDIR

Mustafa Canca , Bazen görüyoruz bir takım arkadaşlar şehir merkezinde motorlarıyla önermediğimiz hareketler yapmakta trafiği zor durumda bırakmaktalar bu kişiler kesinlikle bizim kulübümüze bağlı bireyler değildir, topumdan da ricamız her motor kullananı Ardeşen Endro Cross kulübündendir diyerek bizleri yargılamasınlar' diye konuştu.

Ardeşen Enduro Cross üyeleri her hafta sonu gittiği yerlerle adeta takipçilerini büyülerken, Doğu Karadeniz’de keşfedilmemiş ve görülmeye değer yerleride bizlere tanıtıyorlar

ZOR YÖNLERİ DE VAR AMA DİKKAT EDİLDİĞİNDE SORUNLAR ASGARİYE İNER

Doğada zor koşullarda motosikletleri ile geziler düzenlediklerini belirten Canca, 'İlk bakışta herkes bu sporu zor ve tehlikeli spor olarak addediyor fakat gerçekten kolay bir spor çünkü kullandığımız motorlar teknolojik ve güçlü makineler. Kontrolü kolay olan makineler. Koruyucu ekipmanlarımızı sağlam giydiğimiz takdirde, ekibimizde tecrübeli ise gerçekten zevk alabileceğimiz bir spordur”. Dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI