İSTANBUL’DA NOSTALJİK RİZE BULUŞMASI

Yaşamlarını İstanbul’da sürdüren iş, kültür, sanat ve spor alanında ülkemiz genelinde başarılara imza atmış Rizeliler İstanbul Dilek Pastaneleri Sahibi Murat Gümüş’un her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftarda bir araya geldil

YAŞAM 29.04.2022 10:36:07 78 0
İSTANBUL’DA NOSTALJİK RİZE BULUŞMASI

Yaşamlarını İstanbul’da sürdüren iş, kültür, sanat ve spor alanında ülkemiz genelinde başarılara imza atmış Rizeliler İstanbul Dilek Pastaneleri Sahibi Murat Gümüş’un her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftarda bir araya geldiler. Çoğunun arkadaşlıkları, Rize’de okudukları ilk ortaokullara, Rize Lisesine uzanan katılımcılar nostaljik bir Rize havası estirdiler.

Murat Gümüş’ün 1997 yılından beri düzenli olarak verdiği ve her yıl giderek daha fazla Rizeli dostlarının katılım gösterdiği İftar Organizasyonu Murat Gümüş’ün ev sahipliğinde İstanbul Bağdat Caddesi’nde bulunan Dilek Pastanesi’nde gerçekleşti. Gümüş; yaptığı konuşmada “önceleri Rize Lisesinden kendi dönem arkadaşlarıma verdiğim iftar daveti, zamanla diğer dönemlerden de dostlarımı, hemşerilerimi kapsayacak şekilde genişledi ve yılda bir kez de olsa hemşerilerimin hasret giderebilmelerine vesile olduğum için mutluyum” ifadesini kullandı. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Rize Lisesinin ilk dönem mezunları ile eski siyasiler, işadamları ve yöneticiler iftar öncesi ve sonrasında hasret giderip, anılarını bir kez daha tazelediler.

Yaşanan korona sürecinden dolayı uzun süredir bir araya gelemeyen Rizeli dostlar hem hasret gideri. Hem de bu süreçte kaybettikleri dostlarını andılar.

Fatih Sultan KAR / İST


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI