Hayvancılık Yapan Telatar: “Devletten Destek bekliyoruz”

Rizeli Çoban Mehmet Telatar (44),700 küçükbaş ve 50 adet büyükbaş hayvan sahibi. Özel kurumda müdürlüğü 8 yıl önce bıraktı. Hayvancılığa başladı.

YAŞAM 20.11.2020 11:53:51 49 0
Hayvancılık Yapan Telatar: “Devletten Destek bekliyoruz”

ALİ AKYILDIZ

RİZE-Rizeli Çoban Mehmet Telatar (44),700 küçükbaş ve 50 adet büyükbaş hayvan sahibi. Özel kurumda müdürlüğü 8 yıl önce bıraktı. Hayvancılığa başladı.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı 2587 rakımlı Hacivanak Yaylasında, yaklaşık 5 ay kaldıktan sonra Kar yağışı nedeniyle yaylayı terk ederek Rize’nin Pazar İlçesi Cumhuriyet Mahallesinde kendisine ait arazide kurmuş olduğu ahırlarda zor koşullar olmasına rağmen mesleğine severek devam ediyor.

Havalar soğudu. Kar yağışı başladı. İki gün önce yayladan indim. Çok şükür geldik. Yem çok pahalı 1.80 TL, hayvanlarım kış boyu 60 veya 70 ton ot yiyecek yüzden hayvancılık çok zorlaştı. Diyerek sıkıntılarını dile getiren Mehmet Telatar, Tek isteğimiz var devletimizden yem desteği yapsın. Şu an 50 büyükbaş hayvanımı destek verdiğinde 100 adede çıkarırım” dedi.

Telatar, Tek, Yağ ve süt para ediyor. Kazanıyoruz. Girdiler fazla olduğundan kazancımız olmuyor.80 tl bir kilo yağ, dağlar ve meralar bomboş, bu işi yapan da kalmadı. Her şeyi devletten beklememek lazım. Birazda kendimiz üretmek zorundayız. Devletten tek isteğimiz yem desteği verip maliyetleri biraz daha düşürmesidir. Bu işte çalışınca para vardır. Zaten bu iş genç işidir. Yaşlılar için çok zordur. Birde işine sevecek ve ona göre yapacaksın. Biz aynı zamanda ülke ekonomisine de katkıda bulunuyoruz. Devletimizin dışarıdan hayvan ithal ediyor. Bizim gibi hayvancılık yapanlara destek verirse umarım dışarıya döviz gitmez. Ülkemizde her imkan var. Meralar bomboş, bir hayvanın aylık 3 veya 4 bin tl getirisi vardır. Bir memur maaşı kadar gelir getirir. Hayvanın her şeyi para ediyor” .diye konuştu


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı