HAYVANAT BAHÇESİ 3 AY SONRA HİZMETE AÇILIYOR

Isırlık Tabiat Parkında yapılması planlanan Hayvanat bahçesi ve midilli çiftliği için çalışmalara başlandı.Hayvanat bahçesi 3 ay sonra Rizelilerin hizmetine açılacak.

YAŞAM 4.05.2023 11:46:34 240 0
HAYVANAT BAHÇESİ 3 AY SONRA HİZMETE AÇILIYOR
Haber: Çiğdem Hacıfazlıoğlu
Rize Belediyesinin 10 numara projeleri arasında yer alan ve vatandaşların sosyal, kültürel ve turizm amaçlı vakiit geçirecekleri Isırlık Tabiat Parkının içerisine yapılması planlanan midilli çiftliği ve hayvanat bahçesi için çalışmalara başlandı.
Yaklaşık 2000 metrekare alanı kapsayacak olan proje için zemin kazma çalışmaları sürüyor. Hayvanat Bahçesi ve Midilli çiftliğinin 3 ay içerisinde tamamlanıp yaz bitmeden ziyaretçilerin hizmetine sunulması bekleniyor.Bahçe içerisinde ilk etapta midilli atları ve çeşitli kuş türleri yer alacak.Daha sonra bölgeye ait çeşitli türler eklenerek ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Hayvanları tanıma ve gözlemleme amaçlı plnlanan proje aynı zamanda özel çocukların rehabilite edilmesine de katkı sağlayacak.

Rize şehir merkezinden 4 kilometre mesafede 550 rakımda yer alan Isırlık Tabiat Parkı, biyolojik göleti,kuş gözlem evi,sosyal dinlenme alanları,restoranları, endemik bitkü türleri,fotoğraflık manzarası ve yapımına başlanan hayvanat bahçesi ile ziyaretçilerin sosyal kültürel ve turizm anlamında pek çok ihtiyacına cevap veriyor.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI