Görme Özürlü Ramazan'dan çarpıcı sözler

Rize’nin Pazar ilçesinde 1970 yılında gözlerini hayata açamadan dünyaya gelen Ramazan Dursun, her şeye rağmen yaşamın, nefes almanın insan için çok önemli bir nimet olduğunu ve mutlaka kıymetinin bilinmesi gerektiğini söylüyor

YAŞAM 11.12.2022 12:01:30 407 0
Görme Özürlü Ramazan

PAZAR-Her yıl 3 Aralık’ta kutlanan Engelliler gününde birçok etkinlikler yapılarak farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor.

Rize’nin Pazar ilçesinde 1970 yılında gözlerini hayata açamadan dünyaya gelen Ramazan Dursun, her şeye rağmen yaşamın, nefes almanın insan için çok önemli bir nimet olduğunu ve mutlaka kıymetinin bilinmesi gerektiğini söylüyor.

52 yaşındaki doğuştan görme özürlü Ramazan Dursun, hayata küsmeden verdiği yaşam savaşında, belki de birçok sağlıklı insanın üstesinden gelemediği işleri başararak mücadelesini devam ettiriyor

Her sabah erkenden kalkarak ilçenin sahil şeridinde spor yapan ve bunu 30 yıldır devam ettiren Ramazan Dursun, Havalimanının yapılmasıyla birlikte kendisi gibi engelli olan arkadaşlarının da ihtiyaçlarının giderilmesini istedi.

Ramazan Dursun Fakülte mezunu ve Pazar Çay Fabrikasında çalışıyor. Kendisinin engelli olmadığını asıl engellilerin bizi düşünmeyen ve ona göre davrananların olduğunu söyledi.

Engellerin sorun olmadığına en güzel örnek, Rize Pazarlı görme engelli Ramazan Dursun. O, asıl engelin ne olduğunu ise şöyle Kaçkar53.com editörü Abdullah Uzun’a özel açıklamalarda bulundu.

Ramazan Dursun sabah saatlerinde sahilde spor yaparken, yaptığı açıklamada çok önemli konulara da açıklık getirdi.

VİDEO İZLE……


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI