GEZİ NOTLARI’

Ülkü Önal kaleme aldığı ‘Bir Artvinlinin Gezi Notları’ isimli kitap belediye yayınları arasında yerini aldı.

YAŞAM 9.03.2021 18:13:38 127 0
GEZİ NOTLARI’

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Ülkü Önal kaleme aldığı ‘Bir Artvinlinin Gezi Notları’ isimli kitap belediye yayınları arasında yerini aldı.

Kültürel belediyecilik alanında çıkardığı eser ve yaptığı çalışmalar ile hem yayın hayatına hem de yöre kültürüne önemli hizmetlerde bulunan Yusufeli Belediyesi, kültür hazinesini zenginleştirmeye devam ediyor. Ülke Önal’ın kaleme aldığı ve bir seyahatname esintileri içeren eserde, Ahıska’dan Yusufeli’ne, Hatay’dan Yalova’ya birçok coğrafyada gezip görülen yerlerin tanıtımı yer alıyor.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin’in yaptığı değerlendirmede; “Belediyecilik hizmetlerini aksatmadan, bunların yanında yöremiz kültürüne katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Amacımız bu güzel coğrafyanın güzel insanlarının ortaya koymuş oldukları ürünleri kayda geçirerek geleceğe taşımak ve sonraki kuşaklarla buluşturmak. Özellikle Artvin ve yöre kültürü için çok önemli eserler ortaya koyan Ülkü Önal’ın birçok yeri gezerek derlediği ve kayıt altına alarak oluşturduğu bu önemli eserini Yusufeli Belediyesi yayınları olarak okuyucuyla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum. ’’dedi.

Bir Artvinlinin Gezi Notları kitabının fiyatı 02 Mart tarihli Belediye Meclis kararıyla 50 TL olarak belirlenmiştir. Kitabın satışı, Yusufeli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Yusuf İzzettin Millet Kıraathanesi’nde Belediye Meclis kararıyla belirlenen ücret üzerinden yapılmaktadır.

YAZARIN ÖZ GEÇMİŞİ VE ESERLERİ

15 Kasım 1961, Sakarya köyü / Ardanuç / Artvin doğumlu. Örtülü Köyü İlkokulu, Ardanuç Ortaokulu, Şavşat Lisesi (1978) ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü (1994) mezunu. 1980 yılanda Kültür Bakanlığında göreve başladı Artvin İl Halk Kütüphanesi Çocuk Kütüphanesi ve Ardanuç Halk Kütüphanesinde çalıştı. 1995 yılında Rize ili Fındıklı ilçesi Halk Kütüphanesine müdür olarak tayin edildi. 2000-2006 yılları arasında Kültür Bakanlığı merkez teşkilatında geçici görevle çalışarak 2006 Nisan ayında emekli oldu. Çeşitli dergilerde ve internet sitelerinde yayınlanmış yazıları bulunmaktadır.

Kartallar Padişahı (masal, 2001),Ardanuç-Ahiska Masalları ve Halk Hikâyeleri (2004), Ardanuç-Ahiska Mânileri ve Türküleri (2005), Ardanuç ve Çevresinde Sülale Adları (2006), Ardanuç Masalları ve Halk Hikâyeleri 3 (2008), Ahiska Masalları (2008), Artvin Muhacirlik Hatıraları (2010)


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI