FOTOGRAF YARIŞMASI SONUÇLANDI

Borçka Belediyesi’nin düzenlediği ulusal fotoğraf yarışmasına Türkiye’nin her yerinden Borçka’ya gelen fotoğrafçılar, kentin birçok yerinde yüzlerce fotoğraf çekti; coğrafi ve kültürel öğelerinin dünyaya tanıtılmasına katkı

YAŞAM 21.01.2022 13:17:56 31 0
FOTOGRAF YARIŞMASI SONUÇLANDI

Hayati Akbaş

BORÇKA-Bu yıl ilk kez düzenlenen fotoğraf yarışmasına 500 fotoğraf gönderildi. 8 kişiden oluşan jüri 7 saatlik titiz bir toplantı sonrası nihai kararını verdi. Yapılan seçim sonucu birinci, ikinci ve üçüncü, 10 mansiyon ve 50 sergileme fotoğrafı belirlendi.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan; “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz fotoğraf yarışmasına beklediğimizin üstünde bir katılım oldu. Düzenlediğimiz fotoğraf yarışmasına ulusal çapta 500 fotoğrafın geliyor olması kentimizin tanıtımı, bilinilirliği için bize umut ve cesaret verdi. Borçka’mızda bulunan bazı yerlerden daha fazla fotoğraf bekliyorduk ama buna rağmen yine de bizim için çok başarılı bir deneyim oldu. Bu yarışma ve fotoğraflar Borçka’mızın tanıtımına da çok büyük katkı sağlayacaktır. Uluslararası nitelikte olan ve fotoğrafları değerlendiren jüri üyelerine de bir kez daha teşekkür ederim. Umarım bu tür etkinliklere devam edeceğiz” dedi.

Yarışma jürisinden F. Dilek Uyar yaptığı açıklamada; “jüri üyeleri, Türkiye’de öncü bir hareket de yaparak ilk defa belediye başkanımız Ercan beyin de destekleri ile kadın-erkek eşit sayıdan oluşmuştur. Kültürel faaliyetlere öncülük adına toplumsal kadın-erkek eşitliğini sözde bırakmayarak hayata geçiren başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi bir jüri üyesi olarak ben özellikle sunmak istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Yarışmada birincilik ödülünü Şavşatlı fotoğraf sanatçısı Zafer Güngüt “Borçka Mereta Yayla”, ikincilik ödülünü Aygül Öztürk “Bal Dede”, üçüncülük ödülünü Meral Yeşilçiçek “Yaylada Yaşam” fotoğrafıyla aldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı