ERDOĞAN'I HÜZÜNLENDİREN RİZE VELİKÖY KOPUZLAR HATIRASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatında Rize Gündoğdu Veliköylü Kopuz Ailesinin özel bir yeri var. Erdoğan çalıştığı ve futbol oynadı İETT Genel Müdürlüğü’nden ayrılmasının ardından Mustafa Kopuz’a ait olan ve et

YAŞAM 9.05.2021 18:28:07 392 0
ERDOĞAN
Fatih Sultan KAR / İST.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatında Rize Gündoğdu Veliköylü Kopuz Ailesinin özel bir yeri var. Erdoğan çalıştığı ve futbol oynadı İETT Genel Müdürlüğü’nden ayrılmasının ardından Mustafa Kopuz’a ait olan ve et ürünleri imalatı yapan Elif Et'te Genel Müdür olarak çalışmıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, '81 ilden 560 gençle En Uzun İftar Sofrası' programına, Vahdettin Köşkü'nden videokonferans aracılığıyla bağlandı. Videokonferansa Rize Veliköy’den bağlanan 20 yaşındaki Eda Nur Balcı, Amasya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, 'Baba ocağınız Rize'den kucak dolusu sevgiler ve selamlar iletiyorum. Aynı zamanda ailemin de selamları var. Heyecanla bugünü bekledik. Unutmayacağımız bir anı yaşıyoruz.' diyerek gözyaşlarını tutamadı.
Erdoğan, 'Ama çok fazla heyecanlanıyorsun. Eda Nur, Rize'nin neresindensin?' diye sordu. Balcı'nın Veliköylü olduğunu öğrendikten sonra Erdoğan, 'Veliköy'de çok yakınlarım var. Kopuzlar'ı tanır mısın?' sorusunu yöneltti. Balcı'nın 'Annem Kopuzlar'dan' yanıtını alınca Erdoğan, 'O zaman annene özellikle selam söyle. Hayatımda ilk patronum Kopuzlar'dandı. Allah rahmet etsin.' dedi.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI