EKMEK TEKNESİNDEN KOPAMIYOR

Rize şehir merkezinde, eski Orta camii alanı olarak bilinen yerde 30 yıldır iki lastikli el arabasıyla taşıdığı eşyalarla emekli olmayı başaran Yaşar Keleş (76) amca çalışma öyküsünü serbest gazeteci yazar Bayram Ali Kavalcı’ya an

YAŞAM 6.04.2022 17:00:13 43 1
EKMEK TEKNESİNDEN KOPAMIYOR

Rize şehir merkezinde, eski Orta camii alanı olarak bilinen yerde 30 yıldır iki lastikli el arabasıyla taşıdığı eşyalarla emekli olmayı başaran Yaşar Keleş (76) amca çalışma öyküsünü serbest gazeteci yazar Bayram Ali Kavalcı’ya anlattı.

Ömrü bedenen çalışmakla geçen Yaşar KELEŞ; “ “Henüz genç bir delikanlıyken Erzurum’un İspir İlçesi Akgüney köyünden Rize’ye göç ettik. Köyümüzden daha öncede Rize’ye gelenler vardır. O yıllarda Rize’de el arabasıyla eşya taşımak çok yaygındı. Cadde ve sokaklar çok dar olduğu için, sağa, sola eşya taşımak için en kolay ulaşalım iki tekerlekli el arabaları çok revaçtaydı. Rize esnafı ve halkı tarafından sevildiğim için başka bir işte bakmadım. 30 yıldır iki yastıklı el arabamla, beden gücün ve alın terimle müşterilerimin istedikleri noktaya eşyalarını taşıyarak çok şükür emekli oldum. Evlatlarım artık çalışmamı istemiyorlar. Fakat bu yaştan sonra çalışmak için değil, bir hobi ve meşguliyet olarak her gün el arabamla evimden Rize meydanına gidere, yıllardır aynı noktada bulunduğum esnaf arkadaşlarla, yollardır müşterim olmuş insanlarla dostluklarımı sürdürüyorum. Ve onlar tarafından sevilip, sayılmam benim sağlığım için adeta bir ilaç yerine geçmektedir. Öğlen ve ikindi namazımı kılar arabamla tekrar evime dönerim. Çok şükrederim. 5 evladım vardır. Hepsi hayırlı evelet olarak annelerine ve bana çok düşkündürler. Fakat çalışmakta bir ibadet olduğu için, bedenen güçten, kuvvetten düşene kadar mesleğimi sürdürmeye devam edeceğim. Bu vesileyle herkesin ramazan ayını tebrik ediyorum. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin.” şeklinde konuştu.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI


Anahtar Kelimeler:
Hamza
7.04.2022 10:43:05
Allah razı olsun

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI