Dolu dolu 96 yıllık bir hayat

Rizeli emekli Polis Remzi Aydın(96),33 sene 9 ay görev yaptığı Emniyet teşkilatından emekli olup köyüne gelerek doğayla baş başa bir hayat yaşıyor.

YAŞAM 23.04.2022 11:11:31 434 1
Dolu dolu 96 yıllık bir hayat

PAZAR-Rizeli emekli Polis Remzi Aydın(96),33 sene 9 ay görev yaptığı Emniyet teşkilatından emekli olup köyüne gelerek doğayla baş başa bir hayat yaşıyor.

Rize’nin Pazar İlçesine bağlı eski ismi Aranaş, yeni simi Darılı köyünde, emekli olduktan sonra doğayla baş başa yaşayan Polis Memuru Remzi Aydın, çocukları Ayhan ve Erol Aydın’la birlikte yaşıyor.

Bu köyde doğdum büyüdüm. Ondan sonra gurbet ellerden Ankara’da Polis okulundan Emekli oldum diyen Remzi Aydın (96) ilerlemiş yaşına rağmen bağ, bahçe işlerini yapıyor, yakacak için odun kesip evine taşıyor. En büyük yardımcıları ise iki oğlu Ayhan ve Erol Aydın,

Remzi Aydın ile köyündeki evinde görüştük. Dolu dolu yaşanan 96 yıllık bir ömrün kısa özetini bizlerle paylaştı.

96 YILLIK BİR HAYAT YAŞADIM

'Bu köyde doğdum büyüdüm, ondan sonra gurbet ellerden Ankara’da Polis okulundan emekli oldum. İlk tayinim İstanbul, İsmim Remzi Aydın 96 yaşımdayım.

İLK TAYİNİM

Tahsilim müsait olduğu için İlk tayinim İstanbul Aksaray oldu. Birkaç kez şark hizmetim çıktı ama burada işlerin yoğunluğundan Emniyet müdürü yollamadı.

ŞARK HİZMETİM

Daha sonra Şark hizmetim çıktı. Doğubayazıt Emniyet Müdürlüğüne direkt tayinim çıktı. Burada amir yok sadece 10 polis görev yapıyorduk. 3 sene Emniyet komiserliği yaptım. Şark hizmetimi tamamladım.

KISA BİR ORDU İLİ  GÖREVİM OLDU

Burada kalmamı istediler ama ben istemedim. Ordu’yu istedim Karadeniz’e gideyim diyerek. Burayı sevemedim.1,5 ay kaldım.

TEKRAR ANKARA VE EMEKLİ BURADA OLDUM

Ankara’ya geldim burada 33 sene 9 ay hizmetimden sonra da emekli oldum.96 yaşımdayım.

VE ARTIK DOĞDĞUMDA TERK ETTİĞİM KÖYÜME DÖNDÜM

Köyümüzün eski ismi Aranaş, şimdiki ismi ise Darılı köyüdür. Köyde benden yaşlı olanlar ölünce ben en yaşlısı olarak kaldım. İhtiyaçlarımı kendim görüyorum. Doktorluk olunca da çocuklar götürüyor. Dağ, bağ bahçede gün geçiriyorum. Şekerim ve Tansiyonum var ilaçlar kullanıyorum. Dolu dolu bir hayat yaşadım.

GENÇLERE MESAJI

Son olarak derim ki kimsenin kalbini kırmayın. İyi geçinme yollarını arayın. Böyle yaparsanız hiçbir zaman da mağdur olmazsınız. Benlikten vaz geçip herkesi memnun etmeye çalışın.'


Anahtar Kelimeler:
Halil koç
24.04.2022 20:32:22
Allah sağlıklı uzun ömürler nasip etsin inşAllah

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI