Demirel'in kardeşi Hacı Ali Demirel vefat etti!

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşi Hacı Ali Demirel, hayatını kaybetti.

YAŞAM 18.12.2014 19:16:49 54 0
Demirel
Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı'in kardeşi Hacı Ali Demirel hayatını kaybetti. 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in kardeşi Hacı Ali Demirel'in vefat ettiği haberini, Güven Hastanesi'nde tedavi gördüğü odada aldı.
AİLE MEZARLIĞINA DEFNEDİLMESİ BEKLENİYOR

Demirel'in kardeşi Hacı Ali Demirel, ileri yaşa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gördüğü hastanede sabaha karşı hayatını kaybetti. Hacı Ali Demirel'in defin günü konusunda aile içinde bir karar alınacak. Hacı Ali Demirel'in Isparta İslamköy'deki aile mezarlığına defnedilmesi bekleniyor.

KALÇA KIRIĞI AMELİYATI OLMUŞTU
9. Cumhurbaşkanı Demirel'in doktoru Aylin Cesur, yaptığı açıklamada, Hacı Ali Demirel'in bir süre önce kalça kırığı ameliyatı geçirdiğini belirtti. Hacı Ali Demirel'in, ileri yaşa bağlı rahatsızlıklarının da bulunduğunu ifade eden Cesur, ölüm nedeninin bu rahatsızlıklardan kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

Cesur, cenazenin Isparta'da toprağa verileceğini, 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in cenaze törenine katılıp katılamayacağı konusunun henüz belirsiz olduğunu kaydetti.

SÜLEYMAN DEMİREL'İN SON DURUMU
9. Cumhurbaşkanı Demirel'in ise halen Güven Hastanesinde bulunduğunu ve durumunun iyi olduğunu bildiren Cesur, 'Çok yakında taburcu edilebilir. Bununla ilgili değerlendirmemiz sürüyor ancak henüz kesin bir karar verilmedi' dedi.

YAHYA DEMİREL'İN BABASIYDI
Hacı Ali Demirel, geçmişte Ankara'daki ünlü Yükseliş Koleji'nin sahibi olarak anılıyordu. Hacı Ali Demirel'in oğlu Yahya Demirel, geçen yıl karaciğer yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti. Yahya Demirel, 1975 yılında karıştığı hayali ihracat olayı ile olumsuz bir üne sahip olmuştu.
Demirel ailesinin kontrolünde olan Orma, Haymak, Terakki Kollektif, Kuştur, Göltaş ve Peraja-Coca Cola gibi şirketlerin ortağı. Süleyman Demirel'in başbakanlığı döneminde devlet bankalarında aldığı krediler kamuoyunda tartışıldı.

Dünya Kalkınma Bankası'ndan alınan 2.5 milyon dolarlık kredinin 1.2 milyon doları Demirellere ait Terakki şirketine verdiği öne sürüldü. Kamuoyunda hakkında tartışılan konular arasında usulsüz ihaleler, kaçak imar ve başbakan kardeşten destek gördüğü yer aldı.

Oğlu Yahya Demirel de hayali ihracatla adını duyurdu. Yahya Demirel, usulsüz teminat mektubu sağlamaktan 1 yıl 3 ay hapis yattı ve sahibi olduğu şirketleri baz morfin kaçakçılığından haksız vergi iadesine kadar bir dizi yasadışılıkla suçlandı.
Borçlarından dolayı Kasım 1999 ve Nisan 2000'de hakkında iki ayrı tutuklama kararı verildi. İstanbul Tarabya'daki yalısı kredi borcuna karşılık olarak İşbankası'na geçti. Malki davasında Veli Sözdinler cinayetinde azmettirici olarark yargılandı ve Nisan 2000'de delil yetersizliğinden hakkında takipsizlik kararı verildi.
sabah gazetesi 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI