Bu ilçeye Şimdiye Kadar koronavirüs girmedi.

Bu ilçeye Şimdiye Kadar koronavirüs girmedi.

YAŞAM 28.04.2020 15:00:22 53 0
Bu ilçeye Şimdiye Kadar koronavirüs girmedi.

Hayati Akbaş

ARHAVİ-Koronavirüsünün Türkiye'ye gelmesinin ardından Belediyeler harekete geçti. Son olarak Arhavi Belediyesi virüs kaynaklı salgın hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla dezenfekte işlemlerini devam ediyor. 50.000 Adet maske dağıtıldı.

Arhavi koronavirüs için dezenfeksiyon yapıldı Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu talimatıyla ilçe genelinde bulunan çocuk parkları, toplu taşıma araçları, okullar ve ibadethaneler virüs kaynaklı salgın hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla dezenfekte edildi.

Sağlık Bakanlığının, Türkiye'de bir koronavirüs vakasının tespit edildiğine yönelik açıklamasının ardından Arhavi’de önlemler artırıldı. Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu talimatıyla başlatılan çalışmalarda özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda temizlik ve ilaçlamayla birlikte dezenfekte çalışmaları gerçekleştirildi. Arhavi dört bir yanında yapılan çalışmaların belirli periyotlarla birlikte düzenli olarak devam edeceği belirtildi.

MARKETLER DENETLENDİ

Arhavi ilçe genelinde özellikle toplu ulaşım araçları, çocuk parkları, sokaklar, okullar ve ibadethanelerde dezenfekte çalışması başlatan Arhavi Belediyesi ekipleri, belirli periyotlarla dezenfekte çalışmalarını sürdürecek. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda çalışmalar gerçekleştiren Arhavi Belediyesi ayrıca marketler ve alışveriş merkezlerinde de virüs salgını nedeniyle fiyatlarda fahiş artış yapılmaması konusunda zabıta ekipleriyle birlikte denetimler gerçekleştirdi.

KURDOĞLU “VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIĞINI ÖNEMSİYORUZ”

Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu koronavirüs önlemleri için Arhavi’de gerekli tedbirleri aldıklarını ifade ederek “Dünyayı etkileyen koronavirüs konusunda hepimize görevler düşüyor. Devletimizin resmi kurumlarının açıklamaları dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmemesi ve kişisel basit önlemlerin alınması önem taşıyor. Bizler Arhavi Belediyesi olarak vatandaşlarımızın sağlığı ve huzuru için gerekli bütün tedbirleri aldık ve çalışmalarımızı arttırdık. Bugüne kadar 50.000 adet maske dağıttık Nüfusumuzun üç katı maske dağıtmayı başardık. Özellikle çocuk parkları, toplu taşıma araçları, okullar ve ibadethanelerimizi dezenfekte ediyoruz. Aynı zamanda marketlerde de gıda fiyatları konusunda denetimleri arttırdık. Halkımızdan isteğimiz kişisel önlemlerini alsınlar ama panik olmasınlar. Devletimizin bütün kurumları ve biz Arhavi Belediyesi olarak koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI