Belediye Meclisine Önerge Verdi

Pazar Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Mehmet Engin 10 Mayıs 2022 Salı günü yapılması Planlanan Meclis toplantısı için “PAZAR HANIMLAR LOKALİ” açılması önergesi hazırladı.

YAŞAM 3.05.2022 14:16:21 33 0
Belediye Meclisine Önerge Verdi

PAZAR-Pazar Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Mehmet Engin 10 Mayıs 2022 Salı günü yapılması Planlanan Meclis toplantısı için “PAZAR HANIMLAR LOKALİ” açılması önergesi hazırladı.

Meclis Üyesi Engin, “Cennet anaların ayakları altındadır. Bu sebeple analar kutsaldı. Çalışan ev hanımları olarak ilçe nüfusunun yarısını oluşturmaktadır. İlçemizde yaşamakta olan erkekler kısmen de olsa sosyalleşme imkânına sahipken, hanımlarımızın sosyalleşmeleri sadece komşu ziyaretleriyle sınırlıdır diyerek konunun önemine binaen hazırlamış olduğu önerge de şu ifadelere yer verdi.

BELEDİYENİN GÖREVLERİ ARASINDADIR

“Belediye’nin asıl göreve belde sakinlerinin mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak, insanların sağlık mutluluk ve moral motivasyonlarını sağlayarak insanların yaşamlarını kolaylaştırmaktır. Bu sebeple hanımlarımızın sosyalleşecekleri, hoşça vakit geçirecekleri çok değerli anılar ve dostluklar kazanacakları ayrıca okuma-yazma anne-çocuk eğitimi, ebru kırk yama, mefruşat, iğne oyası, el örgüsü resim, yağlı boya, ahşap ve kumaş boyama, tel kırma, takı tasarım, mum, vitray, ev aksesuarı, diksiyon, cilt bakımı, halk oyunları, Türk halk ve sanat müziği kursları ile kadınlarımızı toplum içinde daha bilinçli hale getirmek, Aile eğitimde çocuklarına daha faydalı olmalarını sağlamak, İç dünyasında onlarında toplumda üretken birer birey olduklarını hissettirmek için, Eğitim seminerleri düzenlenerek ihtiyacı olan hanımlarımıza psikolojik destek için çalışma yapmak, uzmanlarca periyodik olarak ilk yardım, diyabet, kadın ve cinsel hastalıklar, ağız ve diş sağlığı, adolesan eğitimi ve adeleson psikolojisi ve de genç anne adaylarına sağlıklı emzirme yöntemleri ile kişisel hijyen seminerleriyle ilgili bilgilendirmek. Yine ayrıca stres yönetimi, madde bağımlılığı, kadına yönelik şiddet konularıyla ilgili bilgi vermek, Belediyenin imkanlarıyla hem şehir içi hem de şehir dışı turistik geziler düzenlemek Uzmanlar eşliğinde, fitnes, aletli jimnastik, aerobik, step gibi spor faaliyetlerinin yapılabileceği ve bütün bunlara imkan verebilecek, soyunma ve duş alınabilecek çay, kahve oyun ve dinlenme imkanı olan 'PAZAR HANIMLAR LOKALİ açılmasını arz ve talep ederim”


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı