Bahar geldi, Karadeniz tarlaları şenlendi.

Karadeniz Bölgesi'nin çalışkanlıkları ile bilinen kadınları, baharın gelişiyle yeninden tarla, bağ ve bahçe işlerine yöneldi

YAŞAM 27.04.2020 10:49:46 380 0
Bahar geldi, Karadeniz tarlaları şenlendi.

ALİ AKYILDIZ

PAZAR-Karadeniz Bölgesi'nin çalışkanlıkları ile bilinen kadınları, baharın gelişiyle yeninden tarla, bağ ve bahçe işlerine yöneldi. Zorlu doğa koşullarının hakim olduğu bölgede, koronavirüs salgınında da boş durmayan kadınlar, tarlalarda ektikleri organik ürünleri tüketiyor, hayvancılıkla uğraşıyor.

Nisan ayının sonları yaklaşırken, Koronavirüs (Kovit-19) salgınını da fırsata çeviren Rize’nin Pazar İlçesi Kocaköprü mahallesinde yaylaya çıkmak için karların kalkmasını bekleyen Rabiye Karanfil “, Fasulye(lobiya) patates, soğan ve aklına ne gelirse sebzeleri ekiyorum” dedi.

Ekili tarım arazileri yetersiz olan bölgede var olan araziler, her yıl ekiliyor. İlerleyen yaşlarına rağmen arazide çalışan kadınlar, gençlere de örnek oluyor. Karadenizli kadınlar, koronavirüs salgınında da boş durmayıp, bölgenin zorlu doğa şartlarına aldırış etmeden, bağ ve bahçe işlerini aksatmıyor. Köylerde temiz havada bağ, bahçe ve tarlalarda günlerini geçiren kadınlar, doğal beslenme alışkanlıklarıyla da bağışıklıklarının güçlü olduğuna inanıyor.

Rabiya Karanfil, “Yaylada hala Kar var. Ve havalarda soğuk. O yüzden çıkamadık. Bende evde duracağıma, çıktım mahalleme burada temiz hava ve renga renk olan bahçelerimizde, bir yandan temiz hava bol oksijen teneffüs ederken, diğer yandan da, Çay sezonuna kadar bahçelerde sebze dikiyoruz” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI