Ayılar Evleri Talan Etti

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine Çiçekli Yayla mevki ve Kale köyünde yaklaşık 25’e yakın eve giren ayılar evleri talan etti.

YAŞAM 4.12.2020 20:43:35 131 1
Ayılar Evleri Talan Etti

ALİ AKYILDIZ

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine Çiçekli Yayla mevki ve Kale köyünde yaklaşık 25’e yakın eve giren ayılar evleri talan etti.

Kış uykusundan uyanan ayılar Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bu kez de yayla evlerine dadandı.

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı 2400 Rakımlı Çiçekli Yayla mevki ve Kale Köyünde Aç kalan ayılar yaklaşık 25’e yakın yayla evine girerek evleri talan etti.

Rize’nin Pazar İlçesinde yaşayan ve Çamlıhemşin İlçesine bağlı Çiçekli Yayla mevki ve kale köyünde yayla evleri bulunan Cevahir Tonyalı, beraberindeki akrabaları ile birlikte hafta sonu yaylaya çıkmak üzere araçlarıyla Çiçekli Yaylası’na kadar giderek, buradan kardan kısmen kapalı bulunan yolda yürüyerek Çiçekli Yaylası Kale köyüne ulaştı. Yaylaya vardıklarında büyük şok yaşayan Tonyalı ailesi, yayladaki birçok evin kapılarının kırıldığını, kapı girişlerine çakılan teneke korumaların söküldüğünü gördü.

Kale Muhtarı Mehmet Ali Yanmışoğlu,Kar yağdıktan sonra yaylayı terk ettik.Hafta sonu ne var ne yok bakmak için yaylaya çıktık.Yaklaşık Çiçekli Yayla mevki ve Kale Köyünde 30 haneye ayı girerek evleri talan ettiğini gördük.” Dedi.

Rabia Karanfil, Yaylaya vardığımızda yayladaki çok sayıda evin ayıların saldırısı sonucu talan edildiğini özellikle evlerin mutfak bölümlerinin ve buzdolaplarının zarar gördüğünü gördük. Biz evlere gittiğimizde ayıların izleri hala tazeydi. Belki de daha erken gelsek ayılarla karşılaşabilirdik. İzlerinden büyük bir ayı olduğunu anladık” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Metin gültan
4.12.2020 21:06:18
Arka ispir kapısı açıldı. Gelenler iki bacaklı ıolmasın

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI