Ayı yine yapacağını yaptı

Ayı köylerde ve yaylalarda yaşayanlara zarar vermeye devam ediyor.

YAŞAM 1.10.2021 10:05:03 179 0
Ayı yine yapacağını yaptı

Ayı köylerde ve yaylalarda yaşayanlara zarar vermeye devam ediyor.

Rize’de yaşayan Emre Yazar(30) isimli vatandaşın 9 tavuğuna gece 22.45 de kümese Ayı veya ayılar saldırarak 9 tavuğunu telef etti.

Rize’nin Hemşin İlçesi Ortaköy mahallesinde ikamet eden 4 yıllık üniversite mezunu Emre Yazar(30), ayı saldırılarından bıktığını ifade ederken, en son kümese gece 22.45 de saldırarak, yumurta yapan 9 tavuğu telef etmesine oldukça sinirlendi.

Emre Yazar, Ayıya hiç müdahale edemiyoruz mecliste 500 tane adamı vardı, başkanlık sistemi ile 650 oldu, Bizim hiç kimsemiz yok, herkes ayıdan tarafa diyerek sıkıntılarını dile getirdi.

1990 yılında Rize Çayeli ilçesinde doğduğunu,18 yaşına kadar Hemşin ilçesinde büyüdüğünü, Çayeli’nde doğup, Hemşin’de doyduğunu ifade eden Emre Yazar, “Dedelerim Hemşin ilçesine bağlı Çamlıtepe (zuğa’dan) Sipahioğullarından Çayeli’ne geçmişler. 5 yaşımdan, 15 yaşıma kadar Çamlıhemşin Kale Yaylasında 4 yıl amatör, 6 yıl profesyonel olmak üzere toplam 10 yıllık çobanlık kariyerim var” dedi.

İlköğretim, ortaöğretim ve liseyi Hemşin’de okuduğunu ifade eden Emre Yazar,

“2008 yılında Ankara Gazi üniversitesi iletişim fakültesi radyo televizyon ve sinema bölümüne girdim 2012 yılında mezun oldum.2013-2014 yılları arasında yedek subay olarak askerliğimi yaptım.2015 yılında oyuncu olmak arzusu ile İstanbul'a gittim, biraz eğitim aldım ama maddi koşullardan dolayı bırakarak restoranda şeflik yaptım.5 yıl oyunculuk için uğraştım bazı dizilerde bölüm oyuncusu olarak görev aldım ama sahip çıkanım olmadı”. diye konuştu.

Pandemiden dolayı köye döndüğünü söyleyen Yazar, çobanlıkla ilgili ise şunları ifade etti. ”En iyi bildiğim işi yapmaya karar verdim, babamdan kalan son para ile iki inek aldım biri hasta çıktı öldü. Şimdi bir ineğim 3 buzağım var 9 tanede tavuğum vardı. Bir gece baskınında ayı 6 tavuğumu parçalayıp yedi, hayvancılıkta 1 yıl geriye gittim, şimdi ise ahırıma saldırır korkusu yaşıyorum.”



Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI