Anlamlı Nikah Töreni

Salgın döneminde tanışan Resul Çakır ile Azeri Gülyanak Yekayeva, bir yıl süren ayrılığın ardından Rize Valisi Kemal Çeber'in girişimleri sonucu nikah masasına oturdu.

YAŞAM 27.05.2021 10:54:54 24 0
Anlamlı Nikah Töreni
Salgın döneminde tanışan Resul Çakır ile Azeri Gülyanak Yekayeva, bir yıl süren ayrılığın ardından Rize Valisi Kemal Çeber'in girişimleri sonucu nikah masasına oturdu.

Rizeli Resul Çakır, geçen yıl sosyal medya üzerinden tanıştığı Azeri Gülyanak Yekayeva ile bir süre sonra evlenmeye karar verdi. Bunun üzerine iki aile de görüntülü görüşerek çocuklarının düğünü için tarih belirledi. Ancak Kovid-19 salgını ve bazı hukuki nedenler nedeniyle süreç uzadı. Bir yıl süren ayrılığın ardından Vali Kemal Çeber'in girişimleri ile çift bir araya geldi ve nikah masasına oturdu.

Çakır ailesi ilk olarak, Kovid-19 vakalarının Türkiye'de ilk görülmeye başladığı döneme denk gelen 13 Mart 2020'de, Resul ve Gülyanak'ın düğünü için Azerbaycan'a gitti.

Düğünün ardından Çakır ailesi, salgın döneminde yurt dışında bulunan diğer Türk vatandaşları gibi ülkeye geri getirildi, Gülyanak Yekayeva'ya ise resmi nikahı olmadığı için Azerbaycan'da kaldı.

Daha önce geldiği Türkiye'de kalma süresini geçirmesi nedeniyle sınır dışı kararı olan gelinini getirtmek için çabalarından sonuç alamayan baba Hasan Çakır, Vali Çeber ile görüşerek yardım istedi.

Vali Çeber, bunun üzerine Dışişleri Bakanlığımız, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve büyükelçilikle görüşerek sorunun çözüme kavuşması için girişimlerde bulundu.

Yaklaşık bir ay önce Türkiye'ye getirilen Gülyanak Yekayeva ile Resul Çakır için resmi işlemlerin ardından Valilik Mavi Salon'da nikah töreni düzenlendi.

Valilik toplantı salonun Vali Çeber ve Eşi Neslihan Ayan Çeber'in şahtiliklerini yaptığı nikah, İl Nüfus ve Vatandaşlık müdürü Enes Tüfekçi tarafından kıyıldı.

Vali Çeber, nikah töreninde yapmış olduğu konuşmada salgın döneminde aşk ve sevdanın en iyi Gülyanak ile Resul'ün hikayesi üzerinden anlatılabileceğini söyledi.

Çakır ve Yekayeva ailelerinin önce düğün, sonra nikah planladığını ancak salgın nedeniyle işlerin planlandığı gibi gitmediğini belirten Vali Çeber, şöyle devam etti:

'Pandemi görülmeye başlayınca güçlü devletimiz ülke dışındaki vatandaşlarımızı getirmeye karar verdi. Dünyanın dört bir tarafına olduğu gibi Azerbaycan'a da uçak gönderdik. Resul nikahı sonra yapma düşüncesiyle ailesi ile Türkiye'ye döner. Ne pandemi düşünüldüğü gibi gider, kısa sürede biter, ne Resul Azerbaycan'a, ne Gülyanak Türkiye'ye gelebilir. Bir yılda sorunları aşamazlar.'

- 'Bizim örfümüz, adetimiz aile birliği üzerinedir'

Vali Çeber, aile konuyu kendilerine taşıyınca çözüm arayışına girdiklerini anlatarak, 'Biz de etkilendik. Birbirini seven ve kavuşamayan iki genç var. Bizim örfümüz, adetimiz aile birliği üzerinedir.' ifadesini kullandı.

İlgili kurumlarla görüşerek çözüm aradıklarını dile getiren Vali Çeber, Gülyanak'ın geçmişte Türkiye'de kalma süresini bir ay geçirdiği için sınır dışı kararı olduğunu, bunun dönüşü için hukuki engel olduğunu aktardı.

Dışişleri Bakanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Azerbaycan Büyükelçiliği ve Gence Başkonsolosluğunun bu işe dört elle sarıldığını vurgulayan Vali Çeber, 'Sorunlar aşıldı ve yaklaşık bir ay önce Türkiye'ye geldi. Pandemi dönemi aşkının meyvesi olan imzalarını attık. Pandemi dönemi üzerine bir aşk, sevda senaryosu yazılacak, bir film çekilecekse Resul ile Gülyanak'ın güzel bir senaryosu var.' diye konuştu ve çifte mutluluklar diledi.

Gülyanak Çakır ise çok mutlu olduğunu dile getirerek, 'Zor bir yıl geçti ve çok şükür sonunda başardık. Emek veren herkese teşekkür ediyorum.' dedi.

Resul Çakır ise çok zorluklar yaşadıklarını belirterek, 'Sabrın sonu selamettir derler ya. Şimdi böyle bir mutluluğu yaşadığım için rüyada gibi hissediyorum kendimi. Dizilerdeki gibi.' ifadesini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı