Ak Parti Rize İl Başkanı,Kavalcı'ya Rize'yi anlattı

Ak Parti Rize İl Başkanı İshak ALİM; İktidarları boyunca, Rize’nin ilçe ve beldeleriyle birlikte topyekûn yenilenmiş marka bir şehir olması için çalıştıklarını ve bunu da çoğunlukla başardıklarını ifade etti.

YAŞAM 11.06.2021 08:54:45 104 0
Ak Parti Rize İl Başkanı,Kavalcı

Rize’nin genelinde inşası tamamlanıp halkın hizmetine verilen ve de yapımı devam eden devasa projelerle ilgili, Serbest gazeteci yazar Bayram Ali KAVALCI’ya konuşan, Ak Parti Rize İl Başkanı İshak ALİM;

HALKIMIZIN CUMHURBAŞKANIMIZA VERDİĞİ GÜÇLÜ DESTEKLE RİZE YENİLENEN BİR ŞEHİR OLUYOR

Ak Parti Rize İl Başkanı İshak ALİM; İktidarlarımız boyunca Türkiye’nin geneliyle birlikte, sn. Cumhurbaşkanınız Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’ye olan büyük sevdası sayesinde, Rize’miz ilçe ve beldeleriyle birlikte topyekûn tarihinin en büyük yatırım ve projelerini ard arda halkımızın hizmetine vermeye devam ediyoruz. Rize Belediye Blokları şehir merkezimizdeki tarihi kentsel dönüşüm proje çalışmalarına gece, gündüz devam edilmektedir. Bununla birlikte, Rize’mizin birçok farklı noktalarında yapımına başlanan kentsel dönüşüm proje ve yenileme yatırımlarımız olan, yeni yollarımız, ilçe, belde ve onlarca büyük mahalle ve köylerimizi kısa mesafelerle birbirine yakınlaştıracak bağlantılı tünel ve yol proje çalışmalarımız ilgili bakanlıklar ve kurumlar tarafından tamamlanmak üzere inşaatları hızla devam etmektedir. Rize Belediyemizin başlatmış olduğu devasa yatım ve projelerin tamamlanması çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Rize Havalimanımızın inşaatı sorunsuz bir şekilde bu yılın sonunda bitmek üzere devam etmektedir. İyidere Lojistik Merkezi limanı projemiz deniz dolgu çalışmaları aralıksız devam etmektedir. ”diye konuştu.

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ

Ak Parti Rize İl Başkanı İshak ALİM; “Teşkilatlarımızla, gece gündüz demeden, Rize’miz genelinde yepyeni bir şehir olma yolunda, şehrimizin her noktasında inşasını tamamlayıp hizmete açtığımız yatımlarımla birlikte, şehrimizin bir çok noktasında inşası devam eden devasa projelerimizin tamamlanması için, Milletvekillilerimizle birlikte ilgili bakanlık ve birimlerle koordineli çalışmalarımız devam ediyor. Sn. Cumhurbaşkanımız inşası devam bu projeleri birebir yakinen takip etmektedirler. Rize tarihinin en büyük proje ve yatırımlarıyla, güçlü Ak Parti iktidarı sayesinde tanışmış oldu. Bunlardan en büyüğü olan ve bir asırdan fazladır projesi konuşulup hayata geçirilemeyen Ovit tüneli bizim ilimiz, komşu illerimiz ve ülkemizin geleceği için çok önemlidir. Doğu Karadeniz, Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgeleri illerini kısa mesafelerle birbirine bağlayan, Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci ve dünyanın 4. en büyük tüneli Ovit tünelinin kısa sayılacak biz zamanda hizmete açılmasıdır. Çift tüplü 14.5 km.’lık bu tünel sayesinde Doğu ve Güney Doğu Anadolu illeri ve bu coğrafyalarımıza sınır komşu ülkelerle ekonomik, turistik ve stratejik işbirliğimiz, ticaretimizde önemli gelişme ve rakamsal artışlar oldu. Pandemi nedeniyle bu komşu illerimizle bir yıldır duraklama yaşayan ticari ve turistik hareketlikler, yavaş yavaş normalleşemeye başlayacaktır inşallah. Ovit tünelimizin Rize ve Erzurum tarafındaki yol bağlantıları ve Erzurum tarafında yapımı devam eden Kırık ve Dallıkavak tünelleri yakın bir zamanda tamamlandığında, Rize’den Erzurum’a 12 ay ulaşım özel araçla 2.5 saate ulaşacaktır. Herkesin malumu Ovit dağı 2450 rakımlı kışın yağan metrelerce kar nedeniyle kış mevsimi boyunca kapanıyor ve yaz mevsimi gelince açılıyordu. Bir asırdır devam eden bu mağduriyetten en çokta hem Rize’de, hem de Erzurum’un İspir ve Pazaryolu İlçelerinde yaşayan kıymetli hemşerilerimiz sıkıntı yaşamaktayız. Kıymetli Cumhurbaşkanımızın vadettiği bu tüneli yapacağız sözünün hayat bulmasıyla, ağır kış şartlarında bu bölgede her yıl yaşanan çığ düşmesi, trafik kazası sonucu meydana gelen üzücü olay ve mağduriyetlere son verilmiş olundu.” şeklinde açıkladı.

OVİT TÜNELİ-HAVALİMANI-LOJİSTİK MERKEZ-TREN YOLU

Ak Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, serbest gazeteci yazar Bayram Ali Kavalcı’ya, Rize’de yapımı devam eden ve tamamlanmak üzere olan onlarca önemli hizmet ve yatımlarla ilgili özetle şu açıklamalarda bulundu.

Başkan ALİM; Rize-Erzurum Ovit tüneli ve bağlantı yollarının tamamlanmasıyla, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu illeriyle çok ciddi ticari bağlantılar olacak. Bu güzergâhta bulunan Rize Organize sanayi bölgesinin, 2. Etap çalışmaları devam ediyor. İyidere Lojistik Merkez limanımızın yapımıyla birlikte çok ciddi bir ticari bağlantı olacak. Orta Asya’ya kadar ulaşabilecek bir güzergâhtır. Bu güzergâhın tamamının tamamlanması gerekiyor. İlimizin çok önemli bu denli geniş kapsamlı ekonomik ve iş yatırımlarıyla ilgili sorumluluk alanımızdaki takibimiz sıkı bir şekilde devam etmektedir. Bir diğer önemli yatırımız olan ve bir tüpü aylar önce hizmete açılan ve bu bölgede trafik akışında ve kazaların önlenmesinde önemli bir rahatlama sağlayan Salarha tünelinin Temmuz ayının başında inşallah tamamlamış olacağız. Şu anda da çalışmalar çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Karadeniz yeni bulunan petrol rezervleriyle, lojistik limanlarıyla artık bir ticaret gölü haline geliyor. Bizim de buradan payımızı almamız gerekiyor. Bunun için karada ve denizde yapılan devasa yatırımlar. Ve yakın gelecekte hizmete girecek olan, Rize-Artvin havalimanımız gibi çok önemli bir yatırımla ard arda hizmete açılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız geçen ay ilimizde yaptığı açıkladı. Karadeniz ticaret gölü haline gelirken İyidere lojistik merkez burada çok önemli görev üstlenecek. Türkiye’de İyidere lojistik merkezle birlikte 25 tane lojistik merkez olacak. 24’ünde yanılmıyorsam tren yolu var. Bu demektir ki buraya da bu zaten gelecek. Tren yolu da geldiği zaman ticaretin odak noktası haline gelecektir. Dolayısıyla ilimizin ekonomisine nasıl bir katma değer katacağını hayal edebiliyoruz. ” ifadelerini kullandı.

YAŞ ÇAY KAMPANYASI

AK Parti Rize İl Başkanı İshak ALİM; Türkiye genelinde olduğu gibi, ilimiz genelinde de normalleşmeyle tüm teşkilatlarımızla birlikte saha çalışmalarına hız verdik. Bu yılkı yaş çay kampanyasında bir kısım maksatlı ve ideolojik amaç taşıyan şahıs ve gurupların kamuoyunu tedirgin etmek ve yaş çay üreticilerimizi provoke etmek maksatlı girişimlerinden netice alamamışlardır. Tamamlanmasına sayılı günler kalmış olan 1 sürgün yaş çay kampanyasında üreticilerimizi yoğunluk olarak ÇAYKUR’u tercih etmişlerdir. Üreticilerimiz bu yılda hükümetimizin yaş çaya ürününe vermiş olduğu memnun edici fiyat nedeniyle yaş çay ürünlerini ÇAYKUR’a satmaya yönelik tercihlerinde Çaykur tüm imkânlarını seferber etmiştir. Tüm fabrikalarında kapasitesinin üstünde çay alarak ilk defa bu sezonda kapasitesinin çok üstünde 11 bin tonla yeni bir rekoru kırmıştır. Netice olarak birinci sürgün yaş çay kampanyası çay tarımının yapıldığı bölgemiz, Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerimizde, ben de bir yaş çay üreticisi olarak kıymetli üreticilerimizle hep birlikte, huzur, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma içeresinde pandemi kurallarına da uyarak birinci sürgün yaş çay hasadımızın sonuna gelinmiştir. Pandemi dolayısıyla ziyaretlerimize ara vermek durumunda kalmıştık artık normalleşmeyle birlikte tüm teşkilatlarımızla her gün sahada olacağız. Vatandaşımızla temasımızı sürdüreceğiz yatırımlarımızı anlatacağız. Vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın, STK’larımızın taleplerini ve mesellerini birebir kendilerine giderek yerinde dinliyoruz. Tüm halkımızın varsa sorun ve taleplerini, önerilerini kendilerinden dinleyeceğiz. Hemşerilerimizin dertleriyle dertlenip, sevinçleriyle mutlu olacağız. Onların sesine kulak vereceğiz onları dinleyeceğiz. Allah’a şükür ilimizin yatırım konusunda bir sıkıntısı yok. Tüm yatırımlarımız ve devasa mega projelerimiz başta olmak üzere tamamlanmaları büyük bir hızla devam ediyor. O yüzden bize düşen vatandaşlarımızla iç içe olup ilişkilerimizi daha da güçlendirmektir. Milletin sesine kulak vermeliyiz. Hemşerilerimiz bizler için çok değerlidir işte bizler onlara verdiğimiz bu değeri hissettirmeliyiz. Teşkilat olarak çok güçlüyüz bu gücümüzü sahaya yansıtmalıyız.” diye konuştu.

Röportaj: Bayram Ali Kavalcı


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI