3 Saat Kayak için 7 Saat yol gittiler

Rizeli kayakçılar,7 saat araçla Sarıkamış Kayak Tesislerine gelerek 3 saat kayak yaparak buz ve karla kaplı yollarda tekrar geriye döndüler.

YAŞAM 17.01.2022 13:44:09 86 0
3 Saat Kayak için 7 Saat yol gittiler

Rizeli kayakçılar,7 saat araçla Sarıkamış Kayak Tesislerine gelerek 3 saat kayak yaparak buz ve karla kaplı yollarda tekrar geriye döndüler.

Kayak için Rize’nin Ardeşen ilçesinden Sarıkamış’a giden Yavuz Kabaoğlu, Geçen hafta arkadaşı Sabit Uçak’la birlikte Palandöken’e gittiklerini, bu haftada Sarıkamış kayak tesislerine kayak yapmak amacıyla gelerek, zorlu bir yolculuk yaptıklarını, 3 saat kayaktan sonra ise tekrar Rize’ye geriye döndüklerini söyledi.

Kabaoğlu, “Burada beklediğimiz kadar kar yok. Buraya bölge dışından Ankara ve İstanbul’dan kayak yapmak için gelenler var. Kayakçılar farklı yerlerde kaymayı sever ve o yüzden değişik kayak merkezlerine giderler. Tekraren söylemek gerekirse bizim Rize’mize yaklaşık 1 veya 1,5 ay önce Kar yağdı. Ve biz yola çıktığımızda kar yağışı hala devam ediyordu. Kayak yapılacak miktarda hatta daha fazlası zemine kar düştü. Buradaki karın 3 katı Rize de olmasına rağmen maalesef Kayak tesisi yok” dedi.

Kabaoğlu “Rize’den Ordu’ya kadar kayak etsisi yok. Ordu’da Belediyenin çalışmasıyla küçük bir tesis var ve daha yeterli kar da yok. Bizim bölgemiz Kaçkarlarda bu tesislerden 10 kat daha fazla kayak tesisleri için bakir yerler var. Ama maalesef hala tesis yok. Yapılıncaya kadar biz bunu dile getirmeye devam edeceğiz.'diye konuştu


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI