3 Ay sonra ilk kez karşılaştı.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Karmik Yaylasında insanlarla 3 ay sonra ilk kez karşılaştı

YAŞAM 13.07.2020 15:18:27 67 0
3 Ay sonra ilk kez karşılaştı.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Karmik Yaylasında insanlarla 3 ay sonra ilk kez karşılaştı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında 1 Haziran itibariyle 'normalleşme sürecine' geçilmesiyle birlikte özellikle yaylalar turistlerin uğrak mekanları olmaya başladı.

Rizeli Ali Yeniçırak,3 ay sonra Karmik Yaylasında gezi için insanları görünce “ ilk kez bu yaylada adam görüyorum. Çok şükür demek yavaş yavaş gelmeye başladılar” dedi.

Aslen Rize ile Pazar İlçesi Kocaköprü mahallesinde ikamet eden Ali Yeniçırak(66), yaz aylarında hayvanlarına otlak olarak seçtiği, Çamlıhemşin ilçesine bağlı 2900 rakımlı Karmik Yaylasında yaklaşık 100 büyük baş hayvanla Kurban Bayramını bekliyor.

Karmik yaylasından Tirovit’e inerken yolda gezi için Karmik gölüne çıkan kafileyi görünce bir anda heyecanlandı ve “ 3 ay üzerine ilk kez bu yaylalarda insan görüyorum. Her taraf bomboş, geçmiş yıllarda hafta sonları dolup boşanan yaylalarda insan yüzüne hasret kaldık” diye konuştu.

Bu sene havaların güzel gittiğini söyleyen Ali Yeniçırak, “ Kurban bayramını bekliyorum. Pazar ve Ardeşen ilçelerine giderek sipariş kurbanlarımı teslim edeceğim” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI