22 Sene Sonra Çocukları devreye girdi

22 Sene Sonra Çocukları devreye girdi

YAŞAM 15.08.2022 10:05:31 154 1
22 Sene Sonra Çocukları devreye girdi

ÇAMLIHEMŞİN-Yöremizin yetiştirdiği tulum üstatları içerisinde bazıları vardır ki, tulumu usulünce çalmanın ötesinde özel yetenekleri sayesinde tulumu adeta konuşturur, izleyenlere ve dinleyenlere ayrı bir zevk tattırır. Pazar’ın Çukita (Derebaşı) köyünden rahmetli Mustafa Tezcan da nüktedan yapısıyla, avcı olmanın verdiği muhabbetle ve tulumu hem çalıp hem de oynatma yeteneğiyle çok sıra dışı bir tulumcuydu. Zira Pazar ve Hemşin’in belirli bir kuşağında onu tanımayan herhalde yoktur.

22 SENE SONRA YAYLA EVİNE EL ATTILAR

2 Bin yılında hastalıktan ölen namı değer tulumcu Mustafa Tezcan’ın Şeref ve Hasan Tezcan adındaki çocukları 22 sene sonra Rize’nin en yüksek yaylası Samistal Yaylasındaki babalarına ait ve şu an harabe halindeki evi yöreye uygun mimarı özellikle yapmaya karar verdiler.

Çamlıhemşin ilçesinden 2508 m yükseklikte bulunan yayla sal şeklindeki büyük taş kütlelerinden oluşan ve geçmişi eskiye uzanan yöresel mimari özellikleri ile dikkat çeken yaylayı 22 sene sonra ziyaret eden oğlu Şeref Tezcan, “170 yıllık tarihi evimizi onarma kararı aldık. Eskinden dedelerimizin hayvancılık yaptığı Kaçkar eteklerinde suyu bol havası temiz yaylada evimizi yaparak babamızın anısını da burada yaşatmış olacağız” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Demirci
18.08.2022 20:13:21
O evin gerçek sahibini yazsanız çok memnun olurduk.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI