100 Bin Sebze Fidesi Dağıtarak Geleneksel Üretimi Destekliyor

Fındıklı Ziraat Odası ve Fındıklı Belediyesi, sürdürülebilir tarım ve çevre bilincini desteklemek amacıyla önemli bir adım atıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da üreticilere ücretsiz sebze fidesi dağıtmaya hazırlanan Fındıklı Zir

YAŞAM 2.06.2023 09:45:17 66 0
100 Bin Sebze Fidesi Dağıtarak Geleneksel Üretimi Destekliyor

Doğancan İlek

Fındıklı Ziraat Odası ve Fındıklı Belediyesi, sürdürülebilir tarım ve çevre bilincini desteklemek amacıyla önemli bir adım atıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da üreticilere ücretsiz sebze fidesi dağıtmaya hazırlanan Fındıklı Ziraat Odası, geleneksel ata tohumlarından ürettiği 100 bin sebze fidesini halka dağıtmaya başlıyor.

Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy, geleneğe ve geleceğe sahip çıkmanın önemine vurgu yaparak, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde bu anlamlı etkinliği gerçekleştireceklerini duyurdu. Saat 17.00'de 1. Cadde (Cumhuriyet Cad.) adresinde başlayacak olan dağıtım etkinliği, Fındıklı halkının yoğun ilgisiyle karşılanması bekleniyor.

Ücretsiz olarak dağıtılacak 100 bin sebze fidesi, Fındıklı Ziraat Odası ve Fındıklı Belediyesi iş birliğiyle üretilen geleneksel ata tohumlarından elde edildi. Bu fide dağıtımı, hem çiftçilere destek olmayı hem de yerel çeşitliliği korumayı hedefliyor.

Fındıklı Ziraat Odası ve Belediyesi, sadece sebze üretimine katkıda bulunmakla kalmıyor, aynı zamanda çiftçilerin bilinçli tarım yöntemlerini benimsemeleri ve doğal kaynakları korumaları için farkındalık yaratıyor. Bu çevre dostu etkinlik, Fındıklı'nın tarımsal potansiyelini ve sürdürülebilirlik ilkesini destekleyen bir adım olarak öne çıkıyor.

Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy, 'Geleneğimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz!' diyerek, bu tür etkinliklerin önemini vurguladı. Toplumun tarımsal üretimin desteklenmesi ve doğal kaynakların korunması konusunda bilinçlenmesinin, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakılması açısından büyük bir önem taşıdığını belirtti.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı