Türk Milletinin ana vasıflarından biri de gözü kara olmasıdır!
Onun içindir ki; bin yılı aşkın bir süredir Anadolu Coğrafyasında hayatını idame ettirebilmiştir…
Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca çeşitli boyutta askeri darbelere muhatap olan milletimiz şunu tüm dünyaya ilan etmiştir; Türkiye’de hiçbir vatandaş uyumuyor artık!
15 Temmuz gecesi; askeri darbelerin sonu, milletin bu topraklarda kendi iradeliyle yaşama arzusunun taçlandığı gecedir!
Türk Milleti büyük bir imtihanı başarıyla vermiştir!
Hangi siyasi eğilimde olursak olalım, iktidarla ne seviyede bir mücadelenin içinden gelirsek gelelim; 2016’nın Temmuz 15 gecesinden sonra “vatanın geleceğini” 14 Temmuz’la kıyasla çok daha ümit verici olduğu gerçeğini görüyoruz artık!
Şu tespiti yapmak meseleyi doğru anlamaktır;  darbe başladığı an, Türk Milletinin evlatları meydanlara akın etmeseydi daha önce ki darbelerde olduğu gibi başarı kaçınılmaz olacaktı!
İlk defa olarak tüm siyasi partilerin darbeye karşı ortak tavrı milletimizin gönlüne su serpmiş kendilerine olan güveni pekiştirmiştir…
Şimdi bu saatten sonra artık vatandaş ülkemizin geleceği ve demokrasi için meydanlara sahip çıkmanın haklı gururunu yaşamaktadır!
Yalnız herhangi bir provokasyona gelmemek için çok fazla titizlik gösterilmeli bu saatten sonra. Kamu otoritesi bir an önce en etkin şekilde sağlanmalı halkımız rahat bir nefes almalıdır…
Bazen “kızgın soba” bir “kurtarıcı” olduğu kadar bir “tehlikede” dir de!
Halk yavaş yavaş alanlardan çekilerek “kızgın soba” haline gelmemelidir uzun vadede!
15 Temmuz karagecesini aydınlığa çeviren millet, umarım ki bundan sonra ki aşamada oy verdiği siyasi partileri de aynı kararlılıkla eleştiriye ve eksiklik gördükleri yerde meydanlara inerek bu miladı günün hakkını vermeye devam eder!
Mehmetçiğin gücünü birilerinin hain politikalarının “kasaplık koyunu haline getirerek” “Gazi Meclisi” bombalaması tarihin affedemeyeceği bir hainlik olarak Türk Tarihine kara bir leke olarak geçmiştir!
Yeri gelmişken belirteyim ki; ahlaki özellikleri bu derece aşağılık durumda olan darbecilere karşın, onların emirlerini yerine getirmekten başka çaresi olmayan “Mehmetçiklerimizi” asla rütbeli olanlarla bir tutmamalı ve yargılama bile yapılmamalıdır!
Son tahlil de; hakikatin nasıl cereyan ettiğini bir türlü anlamak istemeyenlere şunları ifade etmek isterim…
Bütün bir Türk Tarihi, askeri isyanlar ve darbeler tarihidir de!
Son kalkışma kim ne derse desin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Partiye yapılmaya çalışılmıştır!
Bu darbenin senaryosunu Tayyip Erdoğan yazmış ve askere de oynatmıştır demek en hafif tabiriyle “akıl tutulmasıdır!”
Bu hem tarih bilmezlik, hem askere destek çıktığını söyleyenlerin askerlerin akıl ve izandan yoksun olduklarını kabul etikleri gibi bir tezada düşürür kendilerini!
Sevseniz de sevmeseniz de; Recep Tayyip Erdoğan, tabiri caizse “ayakları titrememiş” ,geçmiş darbelerde olduğu gibi şapkasını alıp giden siyasetçiler gibi olmamış, kararlı bir lider nasıl olurunu dosta düşmana göstermiştir!
Şimdi; “mevzubahis vatansa gerisi teferruattır” sözünün hayat bulduğu günleri yaşıyor Türk Milleti!
12 Eylül Askeri Darbesinden sonra “bizim çocuklar başardı” sözünün sahibi “Sam Amca” bu defa “Beynelmilel Uşakların” başaramadığını görmenin derin karamsarlığı içindedir!
Milli İradeye sahip çıkıp “darbeye dur” diyen “Büyük Türk Milletinin” bahtı, bana göre 15 Temmuz gecesi hayra doğru kapı aralamıştır…
Görüşmek üzere, Allah’a emanet olun…
    

CEMAL TOPLAK
18.07.2016 11:39:44
Kalemine, yüreğine,fikrine sağlık.Bu kara gece ancak bu kadar güzel izah edilir ve bazılarına cevap olur.Allah a emanet.

MAHMUT GÖNÜL
18.07.2016 12:20:01
abi̇ ağzina sağlik.i̇nşAllah hukumet bu desteği̇n gereği̇ olarak gerekli̇ tum adimlari atar ve yaptiği hatalari tekrarlamaz.yanlişlarindan dönüp ükeyi̇ selamete erdi̇recek çok caydirici fakat adi̇l kararlar alip halkin gönlüne su serper ve bu bi̇rli̇kteli̇ği̇ dai̇m eder

Mustafa Aydın
18.07.2016 12:55:16
bu amerikan uşaklarının dün neler yaptığına inanmayanlar bugün anlamışlardır facianın boyutunu.milletimiz sağ olsun iyi bir demokrası dersi verdi bunlara.

Hediye kasar
18.07.2016 14:41:38
Sayın Abdurrahman Akın Bey,kalemini sağ olsun.o kadar güzel bir açıklama yapmışsınız ki,Türk Milletinin sadece gözü kara değil.ekmeği dizinde hiç değil , kefeni cebinde vatanı için ,milleti için ,gerçekten toprağı için neler yapabileceğini gezegene gösterdi.Bunu ancak halen görüp anlamayanlarımız var.Anlayamayacaklar da hiç bir zaman. 15 Temmuz milletin bütünlük gecesinde, kenetlenmek birlik gecesiydi. Şimdiye kadar neden yıllardır PKK bitmiyor diye düşündüğümüz ve bir türlü cevap bulamadığınız sorumuza aldığımız cevabımızdı. Rütbeli hainler dünyada örümcek ağını döşediklerini gördüğümüz geceydi. Akılsız dostun olacağına akıllı düşmanın olsun ,atasözünün gerçeği gösterdiğini kanıtlayan bir geceydi. Sizin de çok iyi açıkladığınız gibi Türk milletinin uyandığı,gözünü açtığı, artık uyumadığını dünyaya gösterdiği bir geceydi. Ne Mutlu Türk'üm ve Türk Kanını taşıyorum diyebileceğimiz ve de gösterene.Kocaman SELAMLAR. ..

zeki şenoğlu
18.07.2016 16:45:54
Kalemine sağlık arkadaşım

Hayrettin Mert
18.07.2016 17:28:36
gerçek milliyetçilerin hepsi bu tavri takındı sizi de kutluyorum abdurrahman bey,bugün devletin yanında olmak yarınımızı kurtarır.kalemimn yüreğin var olsun.

Olcan yılmaz
18.07.2016 17:50:33
Abdurahman kardeşim yüregine sağlık kalemine sağlık ellerin dert görmesin Rabbim inşAllah bizlere bu tür hadiseler yaşatmasın birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin inşAllah İstikbalde en gür sada İslam'ın sadası olacaktır ... Allah yar ve yardımcınız olsun inşAllah

Ayten al
19.07.2016 11:14:48
son kalkışma kim ne derse desin cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ve ak partiye yapılmaya çalışılmıştır!bu ifadeleriniz darbenin bir özetidir,bende hep böyle düşündüm darbeyi, şükür milletimiz gerekli cevabı meydanlarda verdi .bundan sonra daha uyanık olmak lazım kimle yola çıkacağını daha iyi tartmalı iktidar.

Fatma Gür
20.07.2016 11:07:40
devletin artık hiç bir lüksü kalmadı.geri adım atmadan temizlik yapılarak bağırsaklarını temizlemeli bu satten sonra.bu milletin de huzur içinde yaşamaya hakkı var artık.

Ahmet Krabacak
21.07.2016 17:04:38
...hayır gizlidir. sn. yazar öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu yazınızla kişiliğinize ve karakterinize yakışır, bazı iktidar yanlılarının sizi ''muhalafetin kalemşörü'' olarak nitelendirmesine kapak, tam bir millet ve vatanperver, türkiye sevdalısı olduğunuzu tekrar ispatlamış bulunmaktasınız. yazınıza katılmakla birlikte belki de benim farkına varamadığım bir eksiklikten bahsetmek isterim. o da: milletimize karşı bu şuursuz ve vicdanlara sığmayan, şeref ve namus yoksunu darbe ve dikta taraftarlarının karşısına çıkıp cesur ve vakur bir duruş sergileyerek bu saçma hareketin oluşumuna engel olan sadece bu asil milletin evlatları değil aynı zamanda, korsan bildirilerine imza atmayan başta genel kurmay başkanımız, 1. ordu komutanımız ve bununla birlikte darbe yanlısı şuursuz teröristlere canı pahasına direnen değerli ve pek kıymetli türk silahlı kuvvetlerinin asil ve vatanperver evlatlarıdır. silahlı kuvvetler başta olmak üzere memleketin içinde ve her kademede bulunan (üniversiteler

Aydoğan
22.07.2016 17:29:26
Hurafe içimizde Kim ne derse desin insan kendisini hesaba çekmediği müddetçe din diye öğretilmeye çalışılan hurafelere inanacaktır. İlk emri oku diye başlayan bir dine inananlar okuma işini bırakınca başlarına bu hallerin gelmesi yadırganmamalı bence. Kainat kitabı ve yüce Kuran elimizin altındayken bu durumda olmamızın hesabını Allah yarın hesap gününde bize soracaktır. Kalplere vurulan kiliti ancak okuyarak düşünerek sorgulayarak kırabiliriz.

Azerbaycandan
3.08.2016 13:35:40
Tûrkiyede 15 temmuzda baş veren kanlı gece mene Azerbaycan da 90 - cı ilde 20 yanvar (Ocak ) gecesini xatirlatdi.Cox alçakcasina planlaşdırilmiş bir hadiseydi. Masum insanları gülleleyib , ezib keçmek heç bir insanlığa sığmayan bir işdir. Bunu yapanlar insan deyildir . İnşaAllah bele hadiseler son olar . Bu millet daha ne kadar acı çekecek bilmirik..

Türk Milletinin ana vasıflarından biri de gözü kara olmasıdır!

Abdurrahman Akın

18.07.2016 11:15:15

16