Hz. Ömer bir gece dolaşırken yaşlı bir kadının durmadan kendisine lanet savurduğunu duyarak sormuş;
“Ne oldu? Neden Ömer’e sövüyorsun?”
Kadın;
“Keçim kayboldu” diye cevap verince,
Hz. Ömer;
“Senin keçin kaybolduysa bunda Ömer’in ne suçu var?” demiş.
Karşısındakinin Halife Ömer olduğunu tanımayan kadının cevabı şu;
“Ömer iyi bir adam olsaydı, şehre iyi bir vali tayin eder, o iyi vali de iyi bir inzibat amiri bulurdu. İnzibat amiri iyi olunca da bekçiler dikkatli ve uyanık olurdu, hırsızlara keçimi çalmak fırsatı vermezlerdi!”
Yaşlı kadının, bu fıkrada ki devlet ve idare felsefesi, mülağa payı bir tarafa bırakılırsa doğrudur. İktidar edenlerin kişiliğin de “adam kayırma “ duygusu olmasaydı bugün sıkıntısını çektiğimiz Doğu ve Güney Anadolu bölgelerimizde ki valiler, polis müdürleri tedbirler alırlardı bugün yaşadıklarımızı yaşamazdık!
Kanaatimce, Cumhuriyet tarihi boyunca bugün yaşadıklarımıza ikinci bir örnek gösteremez hiç kimse! Bu yaşadıklarımız da, hükümetin, devleti idare edenlerin çok büyük vebalı vardır…
Türk Tarihini papağan gibi ezberlemekten öteye gitmeyenler ya da ülkenin jeopolitik durumunu kavramaktan aciz insanların yanlışlarını “milli siyaset” haline getirmeleri sonucu Anadolu Coğrafyasında ki son Türk Devletini zaafa uğratmıştır!
Siyasette ki başarısızlıklar, düşmanlarımızın bize karşı “eski düşmanlıklarını” icraata geçirmeleri sonucunu doğurmuştur.
Bu iktidar dönemi; fikir ve düşünce alanında her türlü soysuzlaşmanın yaşandığı bir tarih kesiti oldu! Tarih bilimsel bir gözle değil yüzeysel bakmanın faturasını maalesef yaşamak talihsizliği içine soktu bugün ki insanı…
Maalesef; bu ülkeyi idare eden liderlerin şuur ve gönül kaynağı olacak kişiler ve düşünceler ezbere konuşulurken hayat hali bulamamaktadır!
Ve maalesef; bu pespayeliği, devletin basın-yayın organları, iktidarın yalakası olan medya kuruluşları ve iktidarın yanlışlarını göremeyip çılgınca ve coşkuyla alkışlayan geniş halk yığınları hala gerçekleri görememektedir!
Tabii ben kendi bildiklerim ve gördüklerimi seslendirmekten geri durmayacağıma kimsenin kuşkusu olmasın! Ha benim açık seçik eleştirilerimi hatta zaman zaman tekrara düşen uyarılarımı anlamaktan açız olanlara elbette diyecek bir şeyimiz de yok!
İktidar kürkünü giyenlerin “ye kürküm ye” dedikleri bir ortamda hakikatin sesi maalesef duyulmuyor bunu da çok iyi biliyorum!
Açılım adı altında yapılanlar “şüphesiz” büyük bir yanlıştı!
Türk Tarihinden bihaber olanların kalkıştığı bu iş elbette ellerinde patlayacaktı!
Bak size daha açık bir şey söyleyim; tarihin seyri içinde sıcak denizlere inmek için didinen, bunu milli siyaseti haline getiren, bu uğurda biz Türklerle tarih boyunca kavga eden Rusya’nın, kendisine dostluk gösterirsek bu ideallerinden vaz geçeceğini düşünmek gafletine bile düştü bu iktidar!
Hala öğrenemedi bu cenah ki; bazı milletler, kendi tarihlerini Türk’e düşmanlıkla yoğurarak okutuyor diye!
Fakat şu hakki teslim etmek isterim! İktidar bu yanlışlarına ve benim gibilerin eleştirisini o kadar ustalıkla bertaraf ediyor ki hayrete düşmemek elde değil!
Son söz şu olsun; Siz iktidara gönül veren ama yanlışlarını asla eleştirmeyen dostlar!
Siz bugünlerde bir muhalefet partisinin liderine suç duyurusunda bulunuyorsunuz liderinize hakaret etti diye!
“Reis iyi bir adam olsaydı, Doğuda ki şehirlerimize iyi bir vali tayin eder, o iyi vali de iyi bir emniyet amiri bulurdu. Emniyet amiri iyi olunca da güvenlik güçleri dikkatli ve uyanık olurdu, PKK’lı teröristlere hendek kazma fırsatı vermezlerdi!”
Şunu bilmenizi isterim; ben ve benim gibi düşünenler de; devleti zaafa düşürdüğünüz için ve milletin geleceğe dair umudunu berhava ettiğiniz için sizin liderinizden şikâyetçiyiz! Bu dava bugün gücü elinizde bulundurduğunuz için belki görülmeyecek ama biliniz ki yarın ki gün de; ya bu dünyada ya da asıl hesap günün de bu davanın takipçisi olacağız!
…Ve bu dava bireysel bir dava değil “millet adına ve milletin geleceği adına” bir davadır da!...
Görüşmek üzere, Allah’a emanet olunuz…
  

Mustafa Aydın
15.02.2016 16:29:20
değerli yazar yazdıklarına katılmamak elde mi? ama kendi̇ elleri̇yle tehli̇keye düşürdükleri̇ ülkeni̇n bi̇rli̇ği̇ni̇ son zamanlarda ki̇ poli̇ti̇kalariyla yi̇ne bu i̇kti̇dar sağlamlaştirir beni̇m gördüğüm bu.

Nihat Sarı
16.02.2016 09:36:04
Türk milleti 1 Kasım seçimlerinde kararını vermiştir. Sizin ki hedef şaşırtmaktan başka da bir şey değildir sayın yazar.

özlem
16.02.2016 10:12:15
"denize düşen yılana sarılır" derler diye çok güzel bir atasözümüz vardır bilindiği üzere. 1 kasım seçimleri de bu durumun sanırım özetidir. aslında bu durumu hazırlayanlar da birazcık muhalif partilerimizdir. çünkü iktidar onlara altın tepside sunulmaktadır, onlarda devamını getirmektedir. syn cumhurbaşkanı'nın dediği gibi "siz muhalif liderleri şimdiye kadar yaptıklarınızı yapmaya lütfen devam edin, çünkü siz böyle yaptığınız sürece bir kazanıyoruz." hedef falan şaşırtmak değil mesele işin özü yukarıda bahsettiklerimdir. sınırlarımızın güvencesi askerlerimiz, polisimiz, jandarmamız vb. güvenlik güçlerimiz size sonsuz minnet borçluyuz. hepinizi çok üzdüler, kırdılar, darmadağın ettiler, ama siz "söz konusu vatansa gerisi teferruattır" sözünü bize bir kere daha kanıtladınız. kurtuluş savaşından başlayarak günümüz dahil olmak üzere tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum, mekanınız cennet ruhlarınız şad olsun. kaleminize sağlık sayın yazar çok güzel ve doğru tespitler.

Fatma Gümüsoglu gur
16.02.2016 16:13:44
Güzel yazi kisa ve net yüreginize ve kaleminize saglik.Herkes isine geldigi gibi görev yaparsa ülkemizde mualesef bugun bunlar yasaniyo .Allah yar ve yardimcimiz olsun .Hidayet eylesin tüm yüreklere .. Tesekkürler Abdurrahim Akin bey .saygilarimla...

Ahmet kahraman
18.02.2016 18:42:39
Bu son Ankarada ki terör saldırısı sizin ne kadar haklı olduğunuzu bir şekilde teyit etmiştir. Milletimiz bu kötülükleri hak etmiyor. Kim dur diyecek şaşkınız olup bitenden.

Şeref Koç
20.02.2016 18:04:58
Kimi kime dava ediyorsunuz? Millet ne derseniz deyin bu iktidara inanıyor. Hesap günü dava ancak sonuçlanır diye düşünüyorum.

“ Türk Milleti Adına!”

Abdurrahman Akın

15.02.2016 13:25:57

13