Vali Yazıcı 'Bu şehrin parlak geleceği var'

Turizm sektöründe büyük potansiyellere sahip olan Rize’de sektörün bütün tarafları kamu, sivil toplum ve özel sektör olmak üzere bir araya gelerek çalışmaları değerlendirdi.

TURİZM 19.11.2014 07:38:06 122 0
Vali Yazıcı
Rize’deki turizm potansiyelinin harekete geçirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Çayeli’nde gerçekleştirilen kahvaltılı çalışma toplantısına Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Emre Çınar, Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal, Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüsnü Kemal Zaimoğlu, otel temsilcileri, turizm acentelerinden yetkililer katıldı.

Vali Ersin Yazıcı, toplantıda yaptığı konuşmada, “Bu şehrin geleceği parlak ve bu geleceğin inşasında herkese önemli görevler düşüyor. Rize’de güzel gelişmeler oluyor. Sadece sektör temsilcilerinin değil, kent dinamiklerinin de katkısıyla Rize bir turizm şehrine dönüşebilir. Daha nitelikli ve Rize’nin turizmdeki potansiyelini gözler önüne serecek projeleri hayata geçirmek adına, önümüzdeki etkinlikleri planlanmaya şimdiden başladık.” dedi.

“Rize ülkemizin önemli turizm destinasyonlarından biri olacak” diyen Vali Yazıcı, “Onca güzelliğe, tarihi ve kültürel varlığa rağmen bu varlıklarımız henüz yeterli sayıda yerli ve yabancı turistlerle buluşturulamıyor. İşte hep beraber gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, katıldığımız ulusal ve uluslararası fuarlar ve Rize Günleri organizasyonları bu çabanın birer adımıdır. 2023 yılında Rize’nin, Türkiye’nin önemli bir turizm merkezi haline gelmesi işten bile değil. İlimiz başta kültür, inanç ve ekoturizmi olmak üzere, turizmde heyecan uyandıran destinasyonlarından birisi haline gelecektir. Sizlerin görüşlerini aldığımız bu toplantıya destek veren kamu kurum ve kuruluşlarından, özel sektöre, turizm sivil toplum örgütlerinden akademisyenlere kadar emeği geçen herkese ilimiz adına teşekkür ederim.” diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı