Vali Çeber: Hemşerilerimiz hasretle Rize Günleri’ni bekliyor

RİZE Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından Rize Valiliği himayesinde İstanbul Yenikapı'da, 25-29 Mayıs tarihleri arasında '7 bölge, 7 renk, biriz, beraberiz, kardeşiz' sloganıyla düzenlenecek 12'inci Rize Günleri için

TURİZM 5.05.2022 17:59:13 36 0
Vali Çeber: Hemşerilerimiz hasretle Rize Günleri’ni bekliyor

Rize Valisi Kemal Çeber, “Hemşerilerimizin hasretle beklediğini biliyoruz. Yine her zamanki gibi İstanbul’a çok güzel Rize Günleri yaşatacağımıza inancımız tamdır” dedi.

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından Rize Valiliği himayesinde İstanbul Yenikapı'da, 25-29 Mayıs tarihleri arasında '7 bölge, 7 renk, biriz, beraberiz, kardeşiz' sloganıyla düzenlenecek 12'inci Rize Günleri için hazırlıklar sürüyor. Rize Günleri'nde kentin başta çayı, doğası, lezzetleri ve vizyon yatırımları tanıtılacak. 5 gün sürecek etkinliklerde tarihi, akademik ve kültürel çalışmaların yanı sıra tescilli ve tescil aşamasındaki lezzetler katılımcılarla buluşturulacak. Rize tüm yönleri ile İstanbul’a taşınacak.

‘Rize’mizi en iyi şekilde tanıtacağız’

Rize’nin her yönüyle tanıtılacağı Rize Günlerine herkesi davet eden Rize Valisi Kemal Çeber ”Rize nüfusuna kayıtlı insanların Rize’de yaşayandan fazlası İstanbul’da yaşamaktadır. Hemşerilerimizin her biri ‘mübarek topraklar’ dedikleri Rize’yi en az Rize’de yaşayanlar kadar çok severler. Bu nedenle de Rize günlerini hasretle beklerler. Çok önemserler. Rize’den gidenler olarak da aynı duyguları yaşarız. Onun için İstanbul Rize günleri, klasiğe dönüşmüş bir etkinlik olarak devam eder ve her yaptığımızda çok ciddi ses getirir. Birkaç yıldır pandemi nedeniyle ara vermiştik. Herkesin çok özlediğini biliyoruz. Bu sene RİDEVA, RİDEF’imizle görüştük, Rize Günlerini yapma kararı aldık. Mayıs ayının sonunda beş günlüğüne hep beraber İstanbul’da olacağız. Valilik koordinasyonunda tüm kamu kurumlarımız, kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz, sivil toplum örgütlerimiz hazırlıklarını yapıyor. Rize’mizi tüm değerleriyle, kültürel, etnografik, folklorik özellikleri ile İstanbul’a taşıyacağız. Hem İstanbul’daki hemşerilerimizle kucaklaşacağız, bir araya geleceğiz hem de Rize’mizi en iyi şekilde tanıtacağız. Orada Rizeliler kadar Rizeli olmayanlarda bizim günlerimizi ziyaret etmektedirler. Bu aynı zamanda bizim için önemli bir tanıtım etkinliğidir” dedi.

‘Hemşerilerimiz hasretle bekliyor’

Rize günlerine çok iyi hazırlandıklarını belirten Vali Çeber, “Son yaptığımız Rize Günleri’nde çok etkili, güzel geçmişti. İlk gün Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri ve açılışları, alanda toplam 5 saate yakın kalmasıyla beraber çok keyifli bir başlangıç olmuş, Rize günlerinin sonuna kadar aynı enerji devam etmişti. Herkes büyük bir memnuniyetle ayrılmıştı. Bu seferde öyle olacağını değerlendiriyoruz. Güzel şekilde hazırlanıyoruz. İstanbul’daki Rize Derneklerinin RİDEVA, RİDEF öncülüğünde iyi şekilde hazırlandığını da biliyoruz. Hemşerilerimizin hasretle beklediğini de biliyoruz. Yine her zamanki gibi İstanbul’a çok güzel Rize Günleri yaşatacağımıza inancımız tamdır. Şimdiden tüm hemşerilerimizle orada buluşmayı, kucaklaşmayı, birlikte keyifli günler geçirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı